05 oktober 2005

Skärpning Lokal!

Jag har berättat tidigare att jag var på Lokal i lördags. Men så kom jag på att jag inte har bloggat om något som hände då och som gjorde mig jäkligt förbannad. Vore intressant att höra vad Lokal själva har att säga om saken.

När vi kom dit strax efter midnatt var det ingen kö, några stod utanför och rökte och vi stannade till eftersom Annika ville röka klart. Under de ca 2-3 minuter vi stod där kom det och gick folk och vakten i dörren höll ett vakande öga, men sa inget till någon och stoppade inte heller någon. Så plötsligt kom två killar i 35-årsåldern. En mörkhyad kille och en ljus. De var normalt klädda, varken posha eller sunkiga. Vanliga killar. Städade och inte fulla eller högljudda på något sätt.

När de kom fram till dörren blev de stoppade av vakten som frågade hur det stod till. Killarna stannade, surnade till lite och sa att allt var bra. Vakten var tyst en liten stund, studerade dom och sa sen att dom fick vänta tills någon gick ut om dom ville komma in. Den mörkhyade killen sa då till sin kompis - äh, vi skiter i det här. Sen gick dom. När dom gick ropade den ljusa killen till vakten att han ju kunde vara lite trevligare nästa gång. Då tog vakten ett steg framåt och la värsta loskan på trappan efter dom. Fem centimeter från mina fötter.

Sen vände han sig mot oss, öppnade dörren, sa "Välkommen tjejer" och klämde sen ur sig "Vem fan vill ha in såna där iallafall?"

Är det den typen av rykte Lokal vill ha? Och är det på ägarnas initiativ som vakterna beter sig så jävla risigt? Sen kan man ju fundera på varför man släpper in så mycket folk att kvällen går ut på att balansera sitt glas för att inte spilla ner andra gäster. Men det är ju en annan fråga.

Jag har mailat Lokal och bett om en kommentar från ansvarig. Återstår att se om jag får det.

10 Comments:

Anonymous Anonym said...

Bra - publicera ev svar här också. Och varför inte i Expressen? Jag tror jag hade skitit i att gå in om det var jag som stod utanför. Vilket jädra asshole! Sa ni inget till honom om hur illa ni tyckte att hans beteende var?

11:10  
Blogger Henke said...

Jävla idioter. Lokal är på min svarta lista tills någon från Lokal hör av sig med ett svar till Hanna. Är det då ett bra svar med mycket tydligt avståndstagande från detta så kan jag tänka mig att ta bort dem från min svarta lista. Och den där vakten vill jag aldrig någonsin stöta på i dörren när jag eventuellt går till Lokal i framtiden.

11:11  
Blogger hanna said...

Jag blev helt paff och gick in.
Sen diskuterade vi det där inne och ju mer jag har tänkt på det, ju mer förbannad har jag blivit.

Jag ångrar verkligen att vi gick in, men känner att jag åtminstone kan dra mitt strå till stacken så här i efterhand för att se till att sånt här inte händer.

11:26  
Anonymous Anonym said...

Ja, jag fattar. Det är ju inte riktigt lätt att koppla att folk kan vara så där otroligt dumma och inskränkta...

13:01  
Blogger Emelie said...

Usch! Jag har också varit i liknande situationer. Finns så många vakter överhuvudtaget som är idioter! Ha det bra! // Emelie

19:15  
Anonymous Anonym said...

Fan, vilket as! Jag blir upprörd av att läsa om det. Lokal är även på min svarta lista numera.

11:17  
Blogger Ulla said...

Nu går du inte dit nåt mer!!!!!
Sådana ställen vill jag inte att du skall vara på. Basta.
Puss

14:00  
Blogger Jo. said...

What!? Trodde att det stilen var en sjuk nittiotalsgrej. Sprider nu ryktet vidare- lokal ska förklara. Enm jävligt bra förklaring och avsked av minst en vakt, innan jag drar dit igen!

14:40  
Blogger Brian said...

sick! bra jobb hanna, ska bli intressant att höra om lokal-ledningens respons.

17:57  
Blogger hanna said...

Inte ett ljud ännu dock...

22:20  

Skicka en kommentar

<< Home