04 november 2005

Mycket att lära

Man upptäcker att man är med barn, det går några dagar i chock, sen börjar hundra frågor att poppa upp i huvudet. Man googlar som en tok och kollar upp utbudet på föräldrasajter. Man läser lite, läser lite till och plötsligt känner man sig helt dum i huvudet. Folk snackar världsvant om ul, vul, bf, mf, ivf och kk. Jag fattar ingeting. Förutom kk då. Men det hjälper inte. Jag är lost.

Det där är ju ett par månader sen, jag är någorlunda med i matchen efter att jag hittade den här listan, men det är konstigt att det faktiskt finns helt andra världar som man inte har en aning om.

12 Comments:

Blogger Anna said...

Jag visste inte vad det där var för förkortningar. Jag är nog en dålig mor. Vet någon gravid/mamma/pappa vad de betyder?

18:07  
Blogger fredrick said...

Jag vet också vad kk är...

18:37  
Anonymous Anonym said...

Åh, den listan önskar jag att jag hittat när jag var gravid. Fast jag knäckte koden ganska snabbt = det var alltid någon (annan) som frågade vad det ena el andra betydde. Men visst är det en annan värld... som är helt okej! :D

20:34  
Anonymous Anonym said...

Har fyra barn och kunde knappt knäcka någon av de där förkortningarna. Bebisen kommer ut i alla fall :-)

01:30  
Anonymous Anonym said...

Knullkompis forever!!

02:09  
Blogger hanna said...

Haha, ja, jag är inte orolig för att jag måste kunna dom. Mest imponerad av att det finns så många världar man inte har en aning om att dom finns :)

10:16  
Blogger Isabelle said...

kikar in hos dig en sväng! Lycka till med din bulle! Bodyn från PO.P kostade 149:-, och visst är den helt underbart fin! =)

10:29  
Blogger Jo. said...

kan också betyda Kulturellt kapital ;)

10:33  
Blogger hanna said...

Inte så konstigt att man blir förvirrad :)

11:08  
Blogger Vi på Kantarellen said...

Jag säger som många ovan. Hade inte en susning dessa förkortningarna... men ut kom dom i alla fall... friska, krya och söta. Eller nja, så himla söta var dom faktiskt inte. Det söta var det viss fördröjning på. Men efter fördröjningen, var de de sötaste på denna jord.

11:11  
Blogger Pernilla said...

Kikar in och försöker klura ut vem du är på FL, OM du är på FL ;-)

16:38  
Blogger hanna said...

Haha, japp, hänger där litegrann. Mest i april2006-tråden :)

16:57  

Skicka en kommentar

<< Home