13 december 2005

Sankta Lucia

Det är någonting riktigt creepy med vuxna människor i luciatåg. Lite sådär skenheligt frikyrkoscary, som Carola! Falskt gloriaskimmer liksom. När hon ler så känns det som att hon egentligen döljer ett fruktansvärt monster inuti sitt huvud som vilken sekund som helst kommer att hoppa ut genom tv-rutan och äta upp en.

Ni fattar va?
Inte ett fniss så långt ögat når. Dom har övat hundratals timmar för att det ska bli perfekt. De är sjukt seriösa, har strukit sina lucialinnen i timmar och fuskskrivit låtlistan på ljusmanchetten flera veckor i förväg. Alla dom andra smyghatar kvinnan som blev lucia. Alla vill sjunga solo eller läsa en vers, men säger inget högt, surar bara och snackar skit om dom som får göra det. Sånt som är rätt okej när kids gör det. Men vuxna - nää, det går bort.


Ryyys...

9 Comments:

Blogger Fisso said...

Vuxna människor på offentlig plats i nattlinnen är faktiskt lite äckligt! Om dom dessutom är falskt glada blir det inte bättre. Inför förbud! Låt dom söta barnen leka!

16:09  
Blogger Venke said...

Vi hade världens bästa luciatåg på jobbet. Alla var svartklädda och som lucia gick chefen för den avdelning som höll i det. Han är typ 55, homosexuell och hade peruk. Där var det verkligen glimten i ögat :)

16:30  
Blogger Vi på Kantarellen said...

Läskigt leende.... som en attackfärdig haj!

17:39  
Blogger Emelie said...

Visst är Carola obehaglig! Och för att generalisera lite så är folk som lyssnar på henne många gånger det med! Värst var när hon kastade en blomkruka i huvudet på någon från skansen scenen och sen sa att gud hade sagt till henne att kasta blomman. Jag vet inte vad hon tror på för gud men om gud finns tror jag inte han/hon säger såna konstiga saker som "kasta nu i väg den där blomkrukan ut i folkhavet”, eller?

20:50  
Blogger L said...

Haha, nu förstod jag helt plötsligt varför jag inte gillar Carolas person eller höra henne prata! Haha, det var kul.

20:52  
Blogger Annica Malmkvist, KaHuna massage therapist said...

Va? Har det varit Lucia??? Herregud? Var är justämningen? Nåja, jag har ju aldrig riktigt gillar julen och den är ju jämt grön hemma ändå...Precis som den är här ;-)

Men gissa om ja blev barnsligt glad när jag upptäckte att jag kan kika på julkalendern via webben :-)

Ta!
Annica, Brisbane

23:57  
Blogger Isabelle said...

Haha, ordet creepy var precis vad jag tänkte på innan jag läste din text. Carola ger mig rysningar.

08:13  
Anonymous Anonym said...

Hej Hanna!
Jag delar din uppfattning om Carola till 100 procent. Hon måste vara något av det falskaste som finns, leendet och den darrande hakan när hon sjunger...usch!

Hälsningar Johannas mamma,
som numera stänger av TV:n när Carola dyker upp.

09:45  
Blogger Malin said...

Det läskigaste med Carola är att hon på affischerna för sin julkonsert försöker se ut som Maria med sjal, och "the holy look". Tokläskigt.

10:08  

Skicka en kommentar

<< Home