11 april 2006

Undrar var det blir?

När man läser det här undrar man var Frallan kommer att få se dagens ljus egentligen. Vi hör ju till KS, men kanske är det lika bra att ställa in sig på att det blir Nyköping, Södertälje eller något annat. Konstigt att inte mödravård och förlossning kan samarbeta mer än vad de gör. De flesta är ju inskrivna på mödravården i 7-8 månader innan det är dags att klämma ut bebisen, så det borde ju inte vara någon surprise när man ringer och berättar att man är på väg in...

7 Comments:

Blogger hanna said...

Hoppas slippa åka så långt :)

20:14  
Anonymous Anonym said...

Förresten, borde inte Frallan vara mer som en limpa nu? Limpan ;-)

23:47  
Blogger hanna said...

Ida, jooo. Vecka 37 nu - Frallan ska väga närmare 3 kg och är typ 45-50 cm lång. One hell of a limpa!

08:50  
Anonymous Anonym said...

Tyvärr är förlossningskrisen absolut inget nytt under solen. Våren år 2001 födde jag i E-tuna (trots att jag hörde till HS). Nja, förlossningen där var sisådär och dessutom är det inte kul att åka 10 mil med värkar. Efter en sån upplevelse krävde jag plats på BBS när jag födde barn nr 2 tre år senare.
En slutsats, inte att om att bli hänvisad 10 mil bort, utom ang kvaliteten på förlossningen: E-tuna och BBS är förl.kliniker båda två men skillnaden var väl ungefär som mellan Fiat och Ferrari. /Karin

11:56  
Blogger hanna said...

Karin, bra att veta. Tack!

16:50  
Anonymous Anonym said...

Jag tycker att det fortfarande (år 2006) är skandalöst att kvinnor inte vet var de ska få föda. Och tyvärr är det så att i första hand hänvisas (avvisas!) förstisar eftersom deras förlossningar (i genomsnitt) går långsammare.
Enda tipset jag kan ge är att förbereda sig (så gott det går) på alla alternativ och vad man kan tänka sig om man inte skulle få plats.
/Karin

19:59  
Blogger hanna said...

Själv är jag inte så upprörd (ännu ska jag säga), har varit förberedd hela tiden på att kanske inte få föda på KS. Men visst är det ett orosmoment.

20:03  

Skicka en kommentar

<< Home