23 juli 2006

Skärpning!

Jag vet inte vad det är. Men ibland undrar jag hur vissa ställen kan ha några gäster överhuvudtaget. Här är senaste veckans stolpskott:

Bar Tazza - Gamla Stan
Jag och Lars ser en skylt utanför Bar Tazza på Lilla Nygatan i Gamla Stan. Vi uppmanas att prova deras hemlagade pasta. Vi är på jakt efter lunchställe och tycker att hemlagad pasta låter kanon, så vi beställer och slår oss ner i skuggan på uteserveringen. Efter 3 minuter kommer maten. Jag får överkokt tagliatelle som ligger på lite kall tomatsås. På toppen ligger några kalla kycklingbitar. Som grädde på moset har dom strött över torrostad lök och en halv burk basilikakrydda. Lars får tortellini fyllda med ost. Gissar att den kom direkt ur konservburken innan den värmdes i mikron. Kalla i mitten och lite hårda på ytan. Efteråt ser vi att dom har satt situationstecken runt "hemlagad pasta" på skylten. Undvik.

Debaser - Karl Johans Torg
Efter en grym kväll på Allsången på Debaser ska jag och Venke knalla upp mot Slussen. Vi går ut och ska gå över uteserveringen när en stor vakt snabbt vänder sig mot oss och skriker NEJ! Inte något mer. Bara ett jävla kommando. Tydligen var uteserveringen stängd och man skulle istället gå runt den för att komma till trapporna. Fan. Jag är ingen jävla hund. Däremot tycker jag inte att man ska undvika Debaser, för allsången var bland det bästa i år. Men bläng gärna på vakterna.

Moldau - Hornstull
Lördag eftermiddag på Moldau. Fem vänner slår sig ner vid ett bord i skuggan. Servitrisen kommer fram och vi får direkt känslan av att vi är ett störande moment för henne. Jobbigt att det kommer gäster och äter och dricker liksom. Vi tar liiite för lång tid på oss att beställa och ställer lite för dumma frågor för hennes smak. Sen glömmer hon beställningar, ber inte om ursäkt när hon missat det vi beställt och så borde vi ju förstå att det tar tid när hon måste hämta en viss ölsort i baren. Stackare. Men, så blev det inte heller någon dricks för hennes del. Jag säger undvik. Schnitzeln var okej, men du kan göra den godare hemma (utan att behöva pröjsa 20 pix i straffavgift om du vill ha kapris på) och tjeckisk öl dricks bäst på Gambrinus.

Järnet - Gamla Stan
Järnet i Gamla Stan förra helgen. Vi ska käka middag med mina föräldrar och slår oss ner på uteserveringen eftersom vi har Frank med oss i vagnen. Då kommer servitrisen ut, ser oss och och fryser mitt i en mening. Tydligen så står vagnen precis där hon brukar gå. Jag flyttar den så att hon kommer fram och frågar om det är bättre så. Då säger hon att hon ska fundera på saken. Eh what? Jag säger undvik.



Såna här prylar gör mig galen. Jag vill ha god mat och tycker att service är A och O. Hur svårt kan det vara? Deras arbetsdagar blir ju så jäkla mycket trevligare om dom träffar glada och nöjda gäster. Känner ni igen er? Är det fler ställen jag bör undvika den här sommaren? Gnäll loss bara!

9 Comments:

Blogger Emelie said...

Jag vet en massa, men det är mest i Helsingborg och Malmö... Så om du ska ner till Skåne så ska jag varna dig, hi hi! hoppas allt är bra!

12:47  
Blogger Henke said...

På hur många av dessa ställen sa du till att du var missnöjd?

Jag tycker verkligen att skitställen ska få veta vad man tycker, precis som man säger till när man är nöjd och maten har varit extra god.

Att hänga ut dom i bloggen är naturligtvis kanonbra, men det ger sällan personalen (och chefen) vetskap om att något är fel och att dom måste bättra sig.

Så jag säger, skäll på dom och häng ut dom!

13:17  
Anonymous Anonym said...

Visst finns det fler ställen! Göteborg i Hammarby Sjöstad till exempel! Läs varför på www.granding.se :)

15:29  
Blogger Ulla said...

Är du inte lite väl gnällig nu? Allt blev ju bra och dom hade ju jättegod mat och det var en mysig kväll med hela lilla familjen.
Puss/Mams

17:15  
Blogger hanna said...

Nä, jag gjorde en svenne banan. Jag knöt handen i fickan, svor när dom inte hörde och gick hem och bloggade om det! :D

20:04  
Blogger Cec said...

Schysst bild på Herr Kastås!
Michelangelo på Västerlånggatan skulle man undvika för 10 år sen, och jag tror inte det blivit bättre. Pasta à la skolbespisning & 5 spänn för vattnet. Du ser, jag är fortfarande bitter :-)

23:00  
Blogger Anna said...

Har alltid blivit väl bemött på Göteborg. Maten är dyr kanske men verkligen jättegod. Inget har någonsin varit något problem när jag har varit där, som tex barnvagn, barn, några i sällskapet som inte vill äta/några som vill! (fast jag håller med om att filt-servitrisen som Josephine stötte på verkar helt stööörd!)

08:33  
Anonymous Anonym said...

Anna:

Tyvärr var det tre olika servitriser det gällde ...

20:16  
Blogger Habri said...

Jag har bara positivt att säga om Göteborg, håller med Anna. Däremot finns det alltid undantag vilket Josefin verkar ha råkat ut för. Trist.

Annars är det varning på Bambo Garden på Åsögatan. Maten kom efter ett par min och och smakade minst sagt skit. Det kändes sunkigt och smutsigt och jag kommer aldrig att sätta min fot där igen..

17:46  

Skicka en kommentar

<< Home