06 oktober 2006

Tips och varningar?

Jag står i startgroparna för att starta upp en enskild firma. Lite hemlig sidoverksamhet som jag kan berätta mer om en annan dag. Men när jag läser Nuteks företagarguide och försöker sätta mig in i allt så inser jag att det är en sjukt slingrig djungel därute. Jag ska gå på en av skatteverkets infokvällar snart, men till dess - ni som redan har gjort det här - har ni några snabba råd? Dos and donts?

13 Comments:

Blogger Henke said...

Fokusera på det du startat firman för, det du tycker är kul!

Resten kan man få hjälp med eller lämna bort helt. Jag har valt att köpa hjälp med bokföring, bokslut och deklaration. Lättar mitt hjärta varja månad :)

11:35  
Anonymous Anonym said...

Ett do som du bara måste göra är att skaffe en revisor. Guld värt! Då kan du fokusera på din affärsidé istället för att slita ditt hår över blanketter och siffor.

15:08  
Blogger hanna said...

TACK för tipsen. Ni verkar eniga...men jag tycker att det verkar dyrt... :)

23:08  
Blogger fredrick said...

Nyfiken!

23:53  
Blogger Chris said...

Revisor behöver man ju inte egentligen. Men absolut en redovisningskonsult. Och när man kör enskilt så behöver man ju bara redovisa en gång om året, så jag har kört avstämningar med redovisningskvinnan typ var tredje månad. Fast det beror ju på vilken slags verksamhet man har såklart. Det är ju lite skillnad på en butik med tusen kvitton och en ensam webbproggare.

10:55  
Blogger Chris said...

Förresten - det där skatteverketmötet gav mig ingenting. Jag tror att det är lika bra att kasta sig in i skiten bara. Fast det kanske är bra att ha hört begreppen några gånger, även om man ändå inte fattar dom förrän efter ett år...

10:58  
Blogger Ulla said...

Hallå. Mammor måste veta allting.
BERÄTTA NU!!!!!!

22:51  
Blogger Isabelle said...

Ring upp en revisor och korsförhör honom/henne. Det gjorde jag, och nu känner jag mig rätt lugn :) Lycka till!

08:23  
Anonymous Anonym said...

Jag hakar på skatteverketsinfokväll? När var den? Vaddå jobba på revisionsbyrå? Jag? Nää det vet jag inget om... :-)

14:13  
Blogger Kajsa said...

Håller inte med ovan, infokvällen på Skatteverket gav mig supermycket! Anteckna så mycket som möjligt så klarar du av att deklarera och sånt själv sen, det gör jag! Har man en mindre verksamhet med bara några olika typer av poster är det inte alls krångligt. Lycka till!

15:29  
Blogger hanna said...

Frida, 7 november tror jag. Men det går inte att anmäla sig än. Jag hojtar!

23:43  
Anonymous Anonym said...

Revisor ska du ha. Så att du som tidigare skribenter skrev, slipper huvudvärken och i stället kan koncentrera dig på företagandet. Det är där det brukar brista, med kvarskatter och annat elände även om företagsidéen är strålande... Go girl!

10:09  
Blogger Botilda said...

Vad kul! Jag håller med flera av de ovanstående - du ska göra det du är bäst på och betala andra för att sköta resten (även om "resten" kanske inte är så mycket). Sen är det bara att köra så det ryker. Lycka till!

20:48  

Skicka en kommentar

<< Home