10 november 2006

Indiska har fattat grejen

Hittade den här artikeln på Ytligheter och kom att tänka på vilken jäkla klassresa Indiska har gjort.
När min mamma började jobba på Indiska för många många år sen var det kinaskor, skrynkelkjolar, batik och doftoljor som gällde. Ganska dålig kvalitet, men billigt. Och otrendigt. Toppbetyg som julklappsbutik när man var 12 år och hela släkten fick mässingsljustakar, ryggkliare, porslinselefanter och ljussläckare i paketen. Men det var väl det.

Den där 12-åringen skulle knappt känna igen sig i mammas Indiskabutik idag - jo, mässingsljustakarna finns fortfarande kvar förstås. Men kläderna, väskorna och accessoarerna är numera snygga, coola och trendiga. Inredningsprylarna syns i massor av glossiga magasin och det är liksom intressant att snacka med Indiskas chefsdesigner.
Just nu har dom bla ett rött brett skinnskärp to die for. Spottade även några snygga blusar på Hamngatan igår. Är jag på jakt efter en väska går jag alltid till Indiska numera. Grymt kul och inte en skrynkelkjol så långt ögat kan nå.

Update: Stockholm Street Style skriver också om Indiska.

3 Comments:

Blogger Carro said...

Det underbara, uppblåsbara fotbadet hittar du på stockhome på kungsgatan och på designtorget. Det röda skärpet finns förövrigt på världens bästa H&M också.

23:09  
Anonymous Anonym said...

Hehe, kände mig träffad vad gäller Indiskas funktion som julklappsbutik, det var ju första och enda stoppet! Och ett tag hade de bara skrynkliga tunikor, du skulle ha sett skolavslutningen -92, skrynkel så lång ögat kunde nå.

08:51  
Blogger Ulla said...

Tack Hanna för dina funderingar kring Indiska. Du har helt rätt vad gäller modeller och kvalité. Allt har blivit bättre på mina 20 år jag jobbat där.
Tänker faktiskt vidarebefodra ditt inlägg till HK för jag tycker det är så sant och riktigt.
Kram/Mams

22:13  

Skicka en kommentar

<< Home