15 juli 2007

Badrummet - före och efter

Jag har ju ingen vidvinkelkamera, men här är lite före och efterbilder på badrummet som vi har ytstajlat lite. Det var fullt funktionsdugligt, men lite slitet, ganska snuskig plastmatta och med en härligt rosa bård mitt på. Inte mitt önskebadrum direkt.

Nu har vi målat plastmattan i mörkgrått, målat taket, satt upp en kakeldekoren "dots" från Retro Etc, bytt ut alla plastdetaljer (toalock, avloppssil, badpropp, duschslang med fäste), bytt ut spegeln och ställt in ett skåp som rymmer blöjor och pryttlar. Nu letar vi bara efter en hylla att ha under spegeln. Klicka för större bilder.

Mäklarens bild av badrummet:


Vår egen förebild:


Och så en efterbild:


Visst blev det fint?

31 Comments:

Anonymous Anonym said...

Wow vilken skillnad. Snyggt jobbat.
Pussa på han med elefanten från Mormor o Morfar. Love you

22:18  
Anonymous Anonym said...

Jag visste inte ens att man kunde måla plastmatta? Får man fråga om detaljer, hur gör man? Väldigt snyggt iaf!

23:12  
Anonymous Anonym said...

Snyggt. Men...måla elementet när ni ändå håller på. Man ser en liten skada undertill...

07:07  
Anonymous Anonym said...

Oj, det blev sjuuukt mycket snyggare!

07:39  
Anonymous Anonym said...

Supersnyggt!! Åh vad jag blev sugen på att flytta till nytt nu!!

08:34  
Blogger Venke said...

Det blev verkligen jättefint! :)

08:51  
Anonymous Anonym said...

Verkligen supersnyggt!!

09:09  
Blogger Elin said...

snyggt! vi har en otäck kakelrand i korallrosa (?) i badrummet och ett aptråkigt klinkergolv i terracotta.

11:06  
Blogger L said...

Snygg kakeldekor, det gör väldigt mycket!

11:14  
Blogger Yogamamma said...

håller med Louise - snygg kakeldekor, var har ni hittat den?

16:06  
Blogger Camillas lockar said...

Supernice! Fy f-n vad jag vill flytta...!

11:03  
Blogger Skolfröken said...

Jag vill också gärna veta hur ni löste det med kaklet, vi har en exakt likadan aprikos rand i vårt badrum.

21:54  
Anonymous Anonym said...

Riktigt snyggt! Måla på plastmattor går alldelse utmärkt och det blir ju så jäkla snyggt av det också!

00:01  
Blogger hanna said...

Tack för alla snälla kommentarer! Jo, angående golvmålningen så rekommenderar man inte att måla golv i våtrum, men vi har en kompis som gjort det och det har hållit bra som tusan. Vi köpte halvmatt golvfärg i mörkgrått och jag tycker att det blev asnajs. Syns inte riktigt på bilderna dock.

Så här gjorde vi: Skrubba golvet flera gånger med målartvätt så att allt fett löses upp. Är mattan riktigt saggig kan man även tvätta med t-röd. Rugga sedan upp mattan med ett grovt sandpapper, dammsug och tvätta av en gång till så att allt damm är borta. Sen är det bara att måla. Vi målade två lager. Sen får vi se hur länge det håller. Känns än så länge som att det kommer att sitta.

När det gäller kakeldekoren köpte vi den på Retro Etc som ligger på Folkungagatan i Stockholm. Den heter dots och är designad av Lotta Kühlhorn. Enkelt att göra, spraya med en blandning av vatten och diskmedel, placera dekoren rätt, tryck sedan ut tvättmedelsblandningen med hjälp av en gummiskrapa. Finfint.

Och till sist, angående elementet så ska det målas om :)

17:22  
Blogger hanna said...

Förresten så säljs kakeldekoren på massor av webbshoppar, inreda.com bland annat!

17:29  
Anonymous Anonym said...

Läckert! Fräsch kombination med vitt/grönt...o garderobsblommor e perfekt i badrum också!

22:01  
Anonymous Anonym said...

Får man fråga hur färgen hållt sen ni målade golvet??

20:01  
Blogger hanna said...

Anon - Det ser fortfarande bra ut, inget har lossnat eller blivit förstört. Det enda som är dåligt är att golvet är ganska mjukt, så det fastnar lätt vita flagor och skräp i golvet som måste skrubbas bort. Skulle jag göra det igen skulle jag lägga en lack eller nåt på. Färgaffärerna borde veta.

22:38  
Anonymous Linda said...

Hej, ser att ni målat plastmattan. Precis som vi har tänkt göra. Håller det fortfarande? Är det fortfarande samma tips att lägga en lack ovanpå som extra skydd? Hur är det runt golvbrunnen där det är extra mycket vatten?

Tack =) Vi ska måla i helgen.... spännande, vi har en riktigt sunkig blå plastmatta.

14:34  
Blogger hanna said...

Linda - Det håller fortfarande! Precis som jag skrev tidigare är vårt enda problem att golvet varit för mjukt och att skräp lätt fastnar så jag tror att lack ovanpå är en bra grej. Tex när vi skrapade dörren inför ommålning så fastnade färgflagor i färgen (trots att den var snustorr) och gick inte att få bort helt.

Färgen runt golvbrunnen är helt opåverkad. Jag tror att det viktiga är grundjobbet, t-röd, slipning och få färgen att fästa ordentligt. Jag har en kompis som gjort det som målade utan att behandla och hos dem slets färgen mer.

Lycka till!

15:33  
Anonymous Linda said...

Tack snälla! Låter toppen, min man får skura och slipa ordentligt. Själv är jag gravid och lämnar hemmet för att slippa lukten. Det kommer troligen att lukta ett par dagar? Vilken färg använde ni, märke? Jag vill ha ett mörkgrått, blyertsgrått golv, det måste vara som ert? Frågar vår färghandel gällande lacket och ytan. Är det ett dagligt problem att golvet är mjukt? Blir det lätt repor etc? tack igen!

21:25  
Blogger hanna said...

Linda - Vi använde Nordsjö golvfärg, vattenbaserad. Jag ville ha helsvart men det gick inte att blanda iordning. Då blev det blyertssvart och det är jag kanonglad för nu!

Det mjuka är inte ett dagligt problem, det blir inte repor eller nåt, men vissa smutsgrejer fastnar och är svåra att få bort.

22:10  
Anonymous Linda said...

Linda igen- tjatig?
Idag ska jag köpa färg, pratade med Nordsjö o de rekommenderade inte det i våtrum... Hur har det blivit under badkaret för er?
Det blir ju vatten som rinner på golvet när man duschar... Ni har väl haft detta i 2 år? Håller det så bra är det ju toppen!

15:40  
Blogger hanna said...

Linda - De sa samma sak till mig. Men jag körde. Och två år senare ser det precis ut som när vi målade. Även under badkaret.

Men som sagt. Jag tror att det är grundarbetet som är grejen.

15:50  
Anonymous Linda said...

TACK TACK!!! Då skrubbar vi järnet, vad slipade ni med för att rugga upp ytan?

15:59  
Blogger hanna said...

Gör rent med t-röd så att allt fett och skit försvinner och skrubba järnet med grovt sandpapper.

08:55  
Anonymous Linda said...

Ciao Hanna,
Rapport från helgens arbete...
Det blev en Nordsjö oljebaserad färg (fanns inte vattenbaserad). Mörk mörk grå, min man säger att den nästan mer är svart. Jag har ju inte varit hemma än, det måste vädras ett par dagar. Sen slipade han som en dåre, och körde med klorin som fettlösare. De sa i färgbutiken att det var det allra bästa. Han skurade väggarna också =) Det är nog kliniskt rent där inne nu. Jag känner mig som jordens största mijöbov, klorin och oljebaserad färg... usch. Sen blev ytan ngt balnk, men det skulle lägga sig med tiden sa de i färgaffären... jag håller tummarna att jag blir nöjd. Allt blir bättre än den gamla plastmattan... Men underarbetet tror jag inte att han kunde ha gjort bättre. Han slipade nog ända ner till betongen. Tack för alla dina tips!

18:43  
Blogger hanna said...

Coolt Linda! Hoppas du gillar det när du får se det! Du får rapportera med bilder sen, blir ju nyfiken nu när jag fått vara med på resan :)

22:04  
Anonymous Anonym said...

Hallå?
Onödig jävla besserwisser kommentar!

21:11  
Blogger bethie84 said...

How long did it smell of paint? I have a 2 month old and I am wondering how long we will have to not be in the apartment. How fast did it dry? I can obviously read Swedish.. but thought I would spare you the pain of reading mine :P

23:56  
Blogger Unknown said...

Hej! Jag ska börja måla mitt golv snart på toan :-) vad tvättade du med efter du har skrubbat ytan ? För på färgafären sa dom bara att jag skulle tvätta med T-röd. Mvh Stina

13:24  

Skicka en kommentar

<< Home