24 augusti 2007

Kittlande obehag

Jag läser Snabba Cash av Jens Lapidus. En sån där bok som är svår att släppa. Mest för att jag gillar böcker som utspelar sig i miljöer jag vistas i dagligen, men också för att det är så jäkla läskigt att den utspelar sig just där.

En roman, men ändå väldigt väldigt realistisk. Hur mycket stämmer egentligen? Kan allt det här pågå i kulisserna utan att vi märker det? Sjukt. Inget man vill tänka på egentligen. Men jag såg just den här artikeln som bekräftar att maffiaverksamheten i allra högsta grad lever och frodas på samma gator som vi vanliga medborgare knallar på. I dont like.

7 Comments:

Anonymous Anonym said...

Ja, jag reagerade som du när jag läste , fasen går det till så här i verkligheten, otäckt i såfall!
/Mia... halkade in

13:08  
Blogger Kajsa said...

Usch usch, man kan inte göra nåt åt det så enda lösningen blir att blunda och fortsätta tro att världen är god (om man inte kommer i direktkontakt med det förstås, då kanske man måste agera på något vis).

13:57  
Blogger tecknarn said...

En spännande och medryckande bok! Huvudkaraktärerna är tyvärr dock lite ojämnt beskrivna, men överlag en är det en bra berättelse i miljöer man känner till och kan "ta på". Visst fan känns den realistisk, och då blir det genast ännu läskigare.

23:05  
Blogger Brian said...

Hmm.. jag måste ta och läsa den där.

15:12  
Anonymous Anonym said...

Läbbigt med ökad org brottsliget - men när vuxenvärlden abdikerar söker unga fortf efter förebilder med tydliga regler och den org brotsligheten har just regler och tydlighet. Hoppas bara vi s k vanliga normala inte vänder bort blicken och blundar för att vi vill leva i en slags tomtebolycka...

18:39  
Blogger Anna said...

Jag har den boken i bokhyllan, blir nog mitt nästa projekt, ska bara komma igång med Tyskungen av Läckberg först.

07:32  
Anonymous Anonym said...

Började läsa den där men blev så förbannad att jag var tvungen att lägga ner.

18:29  

Skicka en kommentar

<< Home