31 oktober 2007

Vardagskaos

Var på hälsosamtal på jobbet igår. Allt såg bra ut, jag käkar rätt bra, rör mig rätt mycket och hade bra värden på de blodprover jag tog förra veckan. Det enda som kom upp gång på gång mellan raderna i det formulär jag fyllt i var att jag sedan ett par månader känner mig stressad, otillräcklig och lider av att tiden inte räcker till för jobb, familj, kompisar, träning, intressen och sidoprojekt.

Hälsodamen från FeelGood hade inget mirakeltips för att få ihop vardagen, men sa att man kommer in i det nya livet. Att när man har gjort upp ordentliga rutiner för hämta och lämna, mat, egentid, träning och stunder på tumanhand med den man har familj med så börjar det så småningom att fungera riktigt bra. I de flesta fall. Men att det kräver att man vårdar det man har ömt och att man pratar mycket och planerar tillsammans.

Tror det är dags för det nu, känns som att vi rushar genom veckorna och bara gör det som krävs utan att riktigt tänka eller känna efter. Och det gillar jag inte.

6 Comments:

Blogger Kajsa said...

Planering, planering är nyckeln, tror jag. Det låter klokt och verkar funka så, men det känns inte alltid så superspännande..

21:41  
Blogger annelie said...

Jag var hos Feelgood förra veckan och snackade om precis samma sak. Verkar vara en stressfaktor som många har... Inte kul men det är bara att försöka planera sig fram..

09:53  
Blogger Brian said...

Tack för tipset :)

Jag får förresten inte din rss-feed att fungera i Google Reader.

10:18  
Blogger Tove Kungsholmen said...

Säkert sant, håll mig i handen när vi kommer dit... En fördel med den dåliga ekonomin, eller äh men det hänger ju ihop. Borde lägga mig.

Vi kan ju tipsa varann på forumet om smarta vardagsgrejer vi kommer på. Alltid ngt!

23:38  
Blogger hanna said...

Brian - Googlereader verkar inte gilla mig. I Bloglines funkar det felfritt...

22:33  
Blogger Brian said...

Synd, du får be Henke styra upp din feed. Han har koll på sånt där, jag försöker själv precis styra upp mina. Tänkte testa FeedBurner, såg precis att Google plockat åt sig dom med...

16:30  

Skicka en kommentar

<< Home