22 november 2007

Statusrapport

Vi var på 18-månaderskontroll i tisdags. Väga, mäta, vaccinering och den obligatoriska utvecklingskontrollen stod på schemat. Frank visade glatt upp var magen, näsan och fötterna finns. Att bygga klossar var inte heller något problem. Det där med att snacka var dock lite svårare. Han är ju allra bäst på att säga "ÖH ÖH" och peka på det han vill ha. Funkar liksom. Men efter att han ett tiotal gånger pekat i taket och sagt "bampa" och morsan övertygat barnmorskan Maud om att han faktiskt klämmer ur sig "tag tag" (tack tack), "datto" (dator) och "piiba" (Pingu) också så var hon nöjd.

Han klockade in på 12,7 kilo och 85,5 centimeter och tittade intresserat på när han fick första sprutan (mot mässling och röda hund). Den andra, pneumakockvaccinet, var inte lika kul dock. Stora tårar och mycket skrik. Men när plåstret visade sig vara fullt med fiskar så var även det glömt.

Nu laddar vi inför nästa fredag då det är dags för kontraströntgen av urinblåsa och urinrör. Verkar inte vara en trevlig undersökning, så ni får gärna hålla tummarna för oss då.

6 Comments:

Blogger fredrick said...

Jag kommer hålla alla tummar jag har!

Puss från morbror!

13:56  
Anonymous Anonym said...

Jag ska låna några extratummar tills dess.
Pussar från Mormor

14:01  
Anonymous Anonym said...

Fick ni betala för extrasprutan? Skönt att Frank ändå tog det rätt lugnt. A fick bara en spruta.

19:58  
Anonymous Anonym said...

Va bra att han fick en Godkänt stämpel i rumpan =). Den där urinundersökningen lät inget trevlig. Men det kommer säkert gå hur bra som helst. Så länge du är lugn så är säkert Frank lugn och nöjd.

12:37  
Blogger Tove Kungsholmen said...

Klart vi gör!

19:04  
Anonymous Anonym said...

Jag har själv gått igenom den där undersökningen när jag var liten, och nej, det är inte så kul. Jag hoppas allt går så smidigt och bra det bara kan!

18:37  

Skicka en kommentar

<< Home