25 februari 2008

Semesterlektyren

Är lite för trött för att skriva ihop en semesterberättelse eller lägga upp bilderna. Men jag kan ju berätta lite om böckerna jag läste iallafall. Tog med sånt som jag trodde vara lättläst. Som funkar att lägga ifrån sig och snabbt ta upp igen. Sånt som man kan läsa med en nästan-tvååring som sällskap.

Pappersväggar - John Ajvide Lindkvist
Jag som älskade Låt den rätte komma in och Hanteringen av odöda har länge tänkt läsa Pappersväggar. Nu har jag gjort det och det kändes väl...okej. Jag vill ha längre och matigare historier och är ingen novelltjej. Men han är bra på att jobba upp osköna känslor, det är en sak som är säker.

Livstid - Liza Marklund
Fortsättningen på boken om Nobelmordet. Den var bra, men på nåt sätt så känner jag mig lite less på Annika Bengtzon. Det blir same same varje gång. Gillar däremot som vanligt böcker som skildrar miljöer och platser där jag brukar befinna mig och där kammar ju Livstid hem många poäng.

Bekantas bekanta - Mats Strandberg
Mats är jättebra på att fantisera ihop lättsamma och lättslukade storys, men han har ett trist språk med mycket upprepningar som stör mig.

Det ska bli ett sant nöje att döda dig - Magdalena Graaf
En otäck (och tyvärr sann) historia som inte riktigt grep tag i mig. Jag blev inte berörd och jag tror att det beror på att boken känns som att den är skriven under stress. Jag får känslan av att det inte fanns tid att gå igenom historien och mata på, lägga till och dra bort. Synd.

Nu vill jag sjunga dig ljuva sånger - Linda Olsson

Den här är ju en storsäljare, men den har aldrig lockat mig, titeln och omslaget känns alldeles för mycket "Sånger från andra våningen" för att jag ska hugga. Men Sofia hade läst den och jag tog över i brist på annan läsning. De första 8-9 kapitlen gäspade jag och fick läsa om sidor för att tankarna vandrade iväg. Resten av boken tjöt jag mig igenom. Tidvis hulkandes. Otroligt gripande och vacker historia om Astrid och Veronica som råkar korsa varandras väg och blir bästa vänner. Bästa boken på semestern.

Ju mer jag ser dig - Louise Boije av Gennäs

Lättsam men lite förvirrad historia om fyra barndomsvänner som försöker hålla ihop vänskapen trots att de växt ifrån varandra och lever väldigt olika liv. Helt okej som strandlektyr, men lite tråkig.

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

Shit pommes, jag hann bara läsa halva Snabba cash...och är fortfarande inte klar med den.

22:20  
Anonymous Anonym said...

Ja, det var onekligen bra jobbat! Håller just nu på med en bok som fått SÅ bra kritik och varit Storbritanniens bestseller jag vet inte hur länge o.s.v. - Nattvakten av Sarah Waters. Jag har dessutom läst en bok av henne innan som jag gillade skarpt (Kyssa sammet).

Men den här: Helt okej, visst, men SÅ tjatig, författaren har verkligen gått in för att "make her point" s.a.s. (som är att alla på jorden är åtminstone lite homosexuella).

Och ja, det blir tjatigt.

09:56  
Anonymous Anonym said...

Halloj! Du är verkligen grym på att läsa böcker. Det har du alltid varit. Jag kommer ihåg när vi var små och gick till biblioteket. Jag lånade en bok, kanske två. Du lånade 10, minst ; ) Jag ser fram emot att läsa Din bok i framtiden. Hanna skriv en bok!! = )Kram från Sala

11:17  
Blogger hanna said...

Sala-Lisan - Tänk om jag bara visste vad jag skulle skriva om. Jag skulle vilja. Men jag har ingen historia att berätta.

13:12  
Anonymous Anonym said...

Ja men skriv om flickan som inte hade någon historia ; ) Kram E-L

09:44  

Skicka en kommentar

<< Home