06 maj 2008

I like Ajvide

Fick låna Henkes recensionsex (varför får inte jag recex av sköna böcker postade till "Hannas blogg" för förresten?) av John Ajvide Lindqvists nya bok "Människohamn". Tokläste i Budapest och olalaaa - I liked alot!
Det är nåt visst med JAL. Hade nästan glömt det, men jag hade samma känsla efter "Hanteringen av odöda". Otäck på ett krypande sätt med spännande människoöden. Hans beskrivningar och berättelser kryper innanför huden på mig. Härligt på ett sätt. Men vidrigt på ett annat. Som när jag natten efter att jag läst ut den vaknade av att jag drömde att det stod två tomt stirrande tonårskillar och bankade på glasrutorna och försökte ta sig in i lägenheten. Inte så härligt.
Böckerna följer med mig ett tag efteråt. Det är ett gott betyg förstås. Men en sak gillade jag inte med Människohamn. Det är när det spårar ur vid ett tillfälle i boken och blir lite väl flummigt. Ni kommer att fatta var. Men annars - läs!

4 Comments:

Blogger Borv said...

Lylos dig!!! Jag har läst allt Ajvide givit ut och längtar efter denna, även om han succesivt blivit något svagare för varje ny bok. Allt håller dock hittills bra kvalité och jag litar självfallet på ditt ord och ser fram emot denna pärla!

Ett tips till dig är att gå in på SR.se och gå in på P3 Dokumentär och ladda hem Ajvide Lindqvists Sommar-program. Hans definition och beskrivning av kärlek i det programmet är bland det vackraste jag hört.

09:31  
Blogger 30-nånting said...

Ja, jag gillar också hans böcker - jättemycket! Nu ser jag fram emot den här också...

09:33  
Anonymous Anonym said...

Hur kunde ni gilla Hanteringen av odöda? Den var ju helt sjukt äcklig. Jag klarade inte ens att läsa ut hela. Slutade där på ön när de började komma upp ur havet. Fy fan. Får rysningar nu. Hua!

13:55  
Blogger hanna said...

jessi - Jag vet inte. Vissa delar är vidriga. Men jag älskar Stockholmsskildringar, välberättade historier och ja...jag vetesjutton. Nåt är det som gör att jag verkligen gillar!

14:07  

Skicka en kommentar

<< Home