18 augusti 2008

Ge mig tips!

Förut tyckte jag att koriander kunde vara helt okej i små mängder, men jag käkade det väldigt sällan. Nu har jag fått värsta korianderrycket och älskar det. Tänkte köpa hem, men vad ska man ha det till? I sallad och till thai känns naturligt...men sen då? När använder ni koriander?

16 Comments:

Anonymous Anonym said...

Koriander is the shit. Ta ett paket köttfärs och stek med rödlök. Lägg i lite vahetere typ brytbönor eller vad de nu kan heta, gröna små platta grejer. Krydda med salt, peppar och soya (gärna kinesisk). Koka ris. Precis innan du ska till att äta så lägger du i en hel kruka koriander i köttfärsen, hackad (inte jorden och rötterna och krukan dock). Yummi to da max.

14:45  
Anonymous Anonym said...

I den mån ditt minne påverkats av antalet drinkar får du mitt såstips igen:
(Ungefärliga mängder)
3 dl grekisk yoghurt (Eller meze, eller turkisk...)
1-2 pressade vitlöksklyftor
2 msk pressad limesaft
färsk koriander efter smak (blir mer och mer för varje gång hos oss)
salt o peppar

Gott till allt möjligt, ursprungligen till ett recept med kyckling och chevre.

15:15  
Anonymous Anonym said...

Praktiskt taget funkar koriander till allt men kanske bäst ihop med kyckling och fisk. Hacka och dutta på precis som om det vore bladpersilja. Et puis, bon appetit a tous!

20:02  
Blogger hanna said...

ÅH vad ni är bra. TACK!

20:14  
Blogger C a t r i n e & co said...

koriander i hemmagjorda kikärtsbiffar. Koriander i basmatiris, serveras till santamarias tikkasås på påse tillsammans m kyckling. Koriander trycker du ner i bröd tillsammans m andra gottigheter. Koriandersmör till köttet? i LOVE koriander too

20:35  
Blogger Sara said...

Creme fraiche, koriander, hakad chili, salt och peppar. Supergott till grillat kött och kyckling. Mvh Sara

22:30  
Anonymous Anonym said...

Köttfärsbiffar med koriander är gott!

23:03  
Anonymous Anonym said...

Stekta nudlar med valfria grönsaker, tigerräkor, koriander, färsk chili, en skvätt lime.. Mkt gott! :)

10:53  
Blogger Kristin said...

I mexikansk mat används det en del, tex pico de gallo; finhackade tomater, lök och färsk koriander toppat med salt och limesaft kan man ha till nachos.

17:37  
Anonymous Anonym said...

Hanna - åh Hanna - koriander är UNDERBART. Jag tror vi får ta detta på telefon för går jag lös här kommer jag sitta uppe hela natten. Jag har hela fönstret fullt med koriander. En odling jag etablerat efter att ha insett att min koriander nota är på 200spänn i veckan typ. Som sagt: Ring mig! ett litet tips bara som är så svingott: en finhackad röd chili, en tärnad mango (eller 3 tärnade tomater), en strimlad lök, pressa två citroner över och blanda i en kruka hackad koriander. Sååå grymt (till sallad/kött/fisk - allt!) PUSS Ia

23:00  
Blogger hanna said...

Tack tack tack! Och Ia, jag ringer! :D

07:19  
Blogger Brian said...

Koriander är verkligen asäckligt.

00:03  
Anonymous Anonym said...

Fräs kyklingbitar, blanda i jordnötssmör (hejdå GI), hacka i en kruka koriander.

Servera med tomat och löksallad och ris.

14:43  
Anonymous Anonym said...

Kyckling stavas med c också. :)

14:44  
Anonymous Anonym said...

Koriander äter jag helst som den är, men det är ju jag. Sen har Kiehl`s koriander i en duschtvål som är helt underbar.

21:49  
Blogger ikaika said...

vietnamese ricepaper rolls står på våran meny minst en gång i veckan och där MÅSTE man ha koriander! Vet inte om det är en hit i Sverige men det är det sannerligen i Australien. Köp ricepapers och blötlägg i skål med varmt vatten direkt på middagsbordet.Fyll med kycklingbitar, rå morots stickor, sprouts(vad heter det på svenska???),paprika, gurka, strimlad sallad...lite avocado och så glasnudlar och KORIANDER blad! Rulla ihop till en "korv" och dippa i Hosin sauce och lite soya med chilli. VÄRLDENS MUMS!!!

06:25  

Skicka en kommentar

<< Home