01 september 2008

Det här med potträningen

Läste om det här med pottandet hos min favoritagent och inser att det verkligen är hardcore som gäller. Undrar vad dagis säger om att vara med redan från början? Kändes konstigt att sätta på honom en blöja i morse när han skulle till dagis. Han gick ju utan hemma hela dagen igår...

Hur gjorde/gör ni andra?

7 Comments:

Anonymous Anonym said...

Jobbar på förskola.. Vi brukar absolut hjälpa till när det kommer till potträning, ingår lite faktiskt. Vi brukar sätta fasta rutiner när vi, tillsammans med barnet i fråga, går på pottan/toan, ladda upp med extrakläder så brukar det lösa sig efter hand.

19:57  
Blogger Mija said...

Vi körde hardcore fast vi hade det mycket lätt då vi befann oss under den tiden på ett solvarmt Fårö. Han gick omkring naken mest hela tiden. Så när vi lämnade ön hade vi en blöjfri unge med oss hem. Lite orättvist lätt gick det, vi får se hur det blir med F. :)

21:46  
Blogger Kajsa said...

Usch ja, jag undrar också hur man ska göra. Känner inte att det går vidare framåt här inte.. Hojta om du får något supertips.

22:25  
Blogger Botilda said...

Mitt enda supertips (!) är att ta det som det kommer. Inte skynda på och inte hindra och inte göra så stor sak av det inför barnen. Dagis hjälper till och verkar nästan förvänta sig att barna går utan blöja efter sommaren (däremot förstod de inte alls att Sprallin ville bajsa på pottan redan när hon började för över ett år sedan, det är först nu de uppmärksammar det, trots idogt tjat från vår sida)...

När Frank väl bestämt sig är det bara att hänga på. Många ombyten för säkerhets skull. Det kommer att gå så bra, ska ni se.

10:11  
Blogger hanna said...

Tack alla!
Så fort den bärbara pottan kommer så kör vi helt utan - förutom på natten. Känns guld!

Ska testa lite med klistermärkesbelöning också, det verkar funka! :)

10:18  
Anonymous Anonym said...

Tjo Hanna!

På vårt dagis så nämnde jag bara att A var utan blöja hemma emellanåt, när hon sa -Åhhhhh, vad roligt, då kör vi det här med! Ta med mycket extrakläder bara!! Så de var på kan man säga, på vårt dagis. Och detta var under februari så det var inte smidigaste månaden heller, men gick hur bra som helst. Olyckorna kunde räknas på en hand. Han var 2 år och 3 mån när han var helt böljfri. Go go go goooooo Frank!

19:03  
Blogger hanna said...

Gryyymt ju!
När semestern är över och Frank börjar på nya dagis (bara två dagar kvar på gamla, de kan få slippa) så blir det blöjfritt! :D

09:06  

Skicka en kommentar

<< Home