01 december 2008

Trisslottsläge

Både jag och apotekarn gillar att laga mat. Men han är proffset. Och när det kommer till thaikäk så är han outstanding. Jag har inte lagat thai sedan han bjöd mig på en grym thaiwok första gången han bjuckade på middag hemma i ettan i Solna.

Men idag var det min tur att laga käk och pad thai stod på veckomenyn. Så ja, sagt och gjort. Jag gjorde en egen kryddröra, stekte kyckling och broccoli, kokade nudlar, skvätte lite oystersauce och soja, hackade ner koriander och rörde ner ett ägg på slutet. Och det blev jättegott! Woho, jag är så sjukt nöjd!

7 Comments:

Blogger Mija said...

mmmmmm...var sa du att du bodde? ;)

21:49  
Blogger Tove Kungsholmen said...

Grymt, jag kanske ska våga mig på att prova nån dag. Ser att det är pasta med avocado som gäller på onsdag, skulle jag kunna få recpetet? Har massor av mogen avocado som jag inte vet vad jag ska göra med...

22:57  
Anonymous Anonym said...

Så duktiga ni är på att ha veckomeny, om det nu inte bara var fejkat för fotografen, av fotografen.... :-)

12:25  
Blogger Kristin said...

Åh vad gott det låter! Man skulle inte kunna få receptet?

13:01  
Blogger hanna said...

Mija - Hahaha, sorry uppätet i matlådan!

Tove - Koka pasta, smält filadelfiaost i stekpannan på medelvärme, kläm i en vitlöksklyfta. Ta bort från plattan och rör sedan ner en mosad avocado. Krydda med salt och peppar och rör ner i pastan. Klart! Är man köttsugen kan man köra lite grillad kyckling eller nåt till.

Jonasn - Ingen fake. Kolla här: http://flickr.com/search/?q=vecka&w=90903613%40N00

Kristin - Jag utgick från det här (http://recept.nu/1.35636/leila_lindholm/pad_thai) och freestylade ungefär som i inlägget.

15:13  
Anonymous Anonym said...

Jag ska absolut testa pasta med avocado!

18:51  
Blogger Kristin said...

Gud vad gott, tack!

18:08  

Skicka en kommentar

<< Home