06 februari 2009

På med finstassen!

Idag firar vi tydligen semikolonets dag. Varför har jag ingen aning om. Men i dessa bistra tider får man ju hugga varje anledning till lite guldkant.

Hur firar ni?
Och så undrar jag; hur ofta använder du semikolon?

9 Comments:

Blogger Tove Kungsholmen said...

Jag gillar semikolon och får nu ngt att skylla min GT och ostbågar på! :D

19:26  
Anonymous Anonym said...

Jag använder ALDRIG, förutom någon ynka enstaka gång till ;)

Men firar gillar jag, och dansar en liten dans dagen till ära! *dansar*

19:49  
Anonymous Anonym said...

oooh. tack för tipset! jag gillar semikolon men vågar knappt använda dem längre, det är ju alltid någon som påpekar att det inte passar...

jag avser fira med en kopp te nu med detsamma! :D

20:14  
Blogger Anna said...

Hahaha, vem kommer på sånt där? Det är ju skitbra att ta alla tillfällen för firande! Jag firar oh yes; firar, firar, firar! Och använder semikolon fel antar jag;)

20:36  
Blogger Kajsa said...

Jag gillar det och använder det gärna! Tyvärr har jag missat dagens firande totalt. Men hinner nog med lite mörk choklad dagen till ära innan tolvslaget. ;)

21:53  
Anonymous Anonym said...

Jag använder det hela tiden, men felanvänder det säkert. Tycker det är riktigt snajsigt!

11:46  
Anonymous Anonym said...

Jag älskar kolon och semikolon. De ger mig en sorts je ne sais quoi. Fast igår firade jag hellre Bob Marleys födelsedag. Mitt lilla semikolon firar jag gärna alla andra dagar. Hepp!

12:36  
Blogger Botilda said...

Oj, jag missade i år. Semikolon är så tjusiga om de används rätt och så totalfel om de används fel. Språkrådet kan ge besked om vad som är rätt och fel, men det här är alltid korrekt ;-) använding. Liksom att ha anledning att fira något.

11:01  
Anonymous Anonym said...

Jag är, misstänker jag inte särskilt ömsesidigt, förälskad i semikolon. Kastar in det där jag tror att det ska vara mest för att det ser så snyggt krumelurigt ut. Antagligen på tvärfel ställen, men, men... u can't win'em all... ;)

09:46  

Skicka en kommentar

<< Home