06 februari 2010

Veckans hjärtklappning


Hittade ett kuvert från Polisen på hallmattan häromdagen. Sjukt konstigt det där att man direkt får hjärtklappning, blir orolig och undrar vad man gjort. Precis som när man kör bil och plötsligt ser en polisbil i backspegeln. Det går nästan inte att köra normalt, man måste göra allt långsamt, utstuderat och övertydligt.

Iallfall. Jag släppte allt och öppnade kuvertet sittandes på hallgolvet. Det visade sig att de ville hålla ett telefonförhör med mig ang en helikoptertur jag ev gjort under hösten. Jag har inte flugit helikopter, men däremot bokat en helikoptertur åt Roger & Anna som fick flygturen i bröllopspresent i september.

Hann tänka tusen tankar kring hur de misstänkte att jag var inblandad i helikopterrånet och att han som flög Roger & Anna var värsta farliga råskurken innan jag efter ett par timmar fick tag i kommissarien i fråga. Men hepp. Det visade sig handla om en utredning av ett helt annat helikopterföretag som jag hade mailat en förfrågan till när vi jagade bröllopspresent. Helt odramatiskt alltså. Snopet. Men jäkligt skönt. Nu ska jag undvika poliskontakter ett tag framöver.

2 Comments:

Blogger Kajsa said...

Får mig att tänka på boken "Lasermannen" och beskrivningen av polisens tröga efterforskningar för att nå fram till någonting som kan ge resultat. Tänk bara att sitta och kolla upp alla som överhuvudtaget varit i kontakt med ett visst helikopterföretag! Vilket jäkla jobb.

12:44  
Blogger Chrissan said...

Phew.... förstår din oro. Tur att det inte var värre.

13:53  

Skicka en kommentar

<< Home