25 oktober 2005

Hur ska man någonsin kunna slappna av?

En sak har jag just insett. Jag som för det mesta tar livet som det kommer och sällan oroar mig eller funderar djupare över saker och ting har släppt in oron i mitt liv.

Ju längre tiden går, blir jag mer och mer orolig över att något ska hända med frallan. Eller att något redan har hänt. Att det faktiskt bara är vanliga degiga frallor därinne. Läste just om det sorgliga som hänt Jenny och A. Hade aldrig hört talas om ofostrig graviditet innan. Men nu har jag googlat och insett att det händer ganska många. Ryser i hela kroppen. Hemskt. Svårt att släppa.

Men sen då? Om man nu kommer så långt att frallan ploppar ut. Hur ska det då bli? Antagligen ännu värre. Farliga sjukdomar, galna människor och olyckor. För att inte tala om allt galet som barn och tonåringar kan råka ut för på egen hand.

Ja. Så härliga känslor som jag kan ha, lika rädd kan jag bli. Men jag jobbar på att låta mitt gamla jag ta över - och tänker på nåt skönt istället.

8 Comments:

Blogger Anna said...

Ja fy vad hemskt!!! Man börjar förstå sina föräldrar - vilket helvete de måste ha haft med oro. Det börjar ju nu och håller på i resten av livet! Så länge man lever. Usch.

Jag kan inte tänka mig att Fred någonsin ska göra några utav de saker som jag har gjort, han ska bara vara liten alltid!

Och Hanna, Frallan är ju världens bästa fralla!

22:20  
Blogger Ulla said...

Jag känner igen det! Oro, djupa tankar, allt man hör och läser om vänner och bekanta. Ja, det är otroligt tragiskt det som hänt Jenny och A. Har läst hennes blogg och den tog verkligen tag i mig. Men det är inte du Hanna.Du är en annan människa med andra förutsättningar. Det är klart att du har en Fralla i magen, din Mams är helt övertygad och jag bara väntar och längtar tills jag får hålla knytet i min famn.
Snälla, oroa dig inte. Jag älskar dig.tntfepsg

00:30  
Blogger Henke said...

Otroligt stark text som Jenny hade skrivit där. Jag förstår att du orar dig för massor av saker, men jag säger som Jenny skrev "Det blir nog bra. Som ett mantra. Det blir nog bra.".

Klart det blir bra :)

00:59  
Blogger hanna said...

Ja, det är klart det blir bra!

07:58  
Blogger Vi på Kantarellen said...

Vet du vad jag gjorde, för att hålla alla "onda tankar och onda andar" borta? Jag köpte den mest ytte-pyttiga lilla mössa som jag kunde hitta. Jag lade den i en plastpåse och bar den alltid med mig, under hela graviditeten

Och det funkade på mig... 2 gånger
Det funkande på syrran... 4 gånger.

18:32  
Blogger hanna said...

Mamselamsen - det var det konstigaste jag har hört! En barnmössa för att hålla onda andar borta? Så konstigt att jag nästan är benägen att prova! :) Nä, men jag tar med mig den tanken iallafall. Alla bäckar små!

13:43  
Anonymous Anonym said...

Jag tycker det med babymössan i plastpåsen var så vackert att jag har tårar i ögonen.

01:41  
Anonymous Anonym said...

Åh - inte oroa sig nu! Jag lyckades ganska bra med att inte oroa mig. (ursäkta om jag låter präktig nu, men)jag tänkte som så att händer nåt så händer nåt - inget jag kan göra nåt åt i alla fall - lika bra att vara glad åt det kommande barnet så länge jag kan! Det funkade på mig - jag var orolig en gång och då var jag det rejält istället - men efter en halv dags kontroll på förlossningen på sös så trappade den akuta paniken av och efter några dagar var jag inte orolig igen.

22:18  

Skicka en kommentar

<< Home