19 december 2005

Just another sekt

Har upptäckt ännu en spännande sak när jag surfat runt på gravvo- och familjesiter. Även i dessa kretsar (inte helt otippat iofs) finns det sekter. Den senaste jag snubblat över är SjalBarn.
Dom har säkert jättebra idéer och goda syften och allt det där, så jag dissar utan att ha koll. Men jag kan inte låta bli att tycka att det är sjukt corny när man kan kontakta en bärsjals-ambassadör i sin närhet, gå på en bärsjalsvisning eller läsa kallesen till nästa bärsjalsträff.

Ni kan väl påminna mig om det här inlägget om jag börjar prata om hur mycket bättre det är med ringsjal i jämförelse med den kvadratiska bärsjalen..

12 Comments:

Blogger Petra said...

Jag tycker de där sjalarna verkar himla praktiska men håller med om att det är något sektliknande över dem. Har sett det ske med flera mammor!

12:41  
Blogger hanna said...

Mycket mycket möjligt. Praktiska men corny :)

14:08  
Blogger Isabelle said...

Håller med *skratt*. Såg ett inslag om det där på bebisprogrammet på 4:an. Själv kör jag nog på en babybjörn, tycker det där verkar alldeles för tjorvigt.. Dessutom är inte sambon allt för pigg på att gå med en ceriserosa sjal (det enda som finns att få tag på i vår stad).

15:12  
Blogger Fisso said...

Tycker att ganska många barn/gravvo/familjesidor(många och många!? Dom jag snubblar över) är ganska sektoida. Kanske för att jag själv inte är gravid eller har barn, vad vet jag? Blir ibland ganska läbbigt!

15:27  
Blogger Botilda said...

Jo, visst liknar det en sekt. Men jag tänker prova _ändå_, tror att sjalen avlastar bättre än en sele. Det finns flera angränsande sekter: ap-föräldrar (attatchment parenting), tygblöjeligan och antivaccinationsförbundet. Säkert många fler som ännu återstår att upptäcka ;-) Lycka till med magen!

18:03  
Blogger hanna said...

Tack Botilda. Du får rapportera hur det går :I

08:07  
Anonymous Anonym said...

Hade både babybjörn och sjal men använde inget av dem, ungen gillade att ligga i vagnen och det är ju självklart det allra enklaste!
//Z

23:08  
Anonymous Anonym said...

Tja, man kan ju bli ganska entusiastisk när man har upptäckt något som funkar riktigt, riktigt bra. Nåt som gör att man slipper få ont i ryggen, till exempel. Fast jag tycker att de flesta nyblivna förälddrar argumenterar sina åsikter stenhårt, och att de inne på familjeliv är etter värre. Antyd amningsproblem, och du får hembesök av flaskmaffian, typ.

14:17  
Anonymous Anonym said...

Haha, underbart! Nejdå, det är vänligt och trevligt där! ;)

Och självklart lättast med vagnen? Jag ska alls inte propagera, men tänk er julrusch på stan, marknader eller på och av tåg och bussar.. Klart det är galet praktiskt att bära sitt barn!

19:20  
Anonymous Anonym said...

Jag måste absolut varna för SjalBarn! Det är en grym sekt som genom list och grupptryck tvingar alla medlemmar att sälja vagnen och använda pengarna till sjalar i stället. När man blivit medlem lockas lockas man att fortsätta köpa fler sjalar. Det är ett känt faktum att man efter en tid blir helt beroende av forumet, man har kunnat konstatera fall av mammor som har bränt vid maten för att de suttit som klistrade vid datorn, suktande efter fler sjalar och chattande med likasinnade. Så VARNING! Undvik SjalBarn! Riskerna är alltför stora för att väga upp fördelarna med sjalandet (som att man lyckas laga maten och sätta igång tvättmaskinen och bära ner skräp till insamlingen, eller att det går lätt som en plätt att ge ett övertrött hysteriskt skrikande barn ro att somna, eller att man känner sig lätt som en gasell i julruschen när andra krockar med sina vagnar, eller den där underbara mysiga känslan av att hålla sitt barn så nära så nära... ursäkta mig, jag måste nog iväg och köpa en till sjal) ;)

20:19  
Anonymous Anonym said...

Tänk då den grymma sekt som påar för att barn ska vara utan blöja från födseln. Sekten håller till på ecsweden.se och liknar i mångt och mycket sjalbarnssekten :P

21:14  
Anonymous Anonym said...

Nu har jag kollat diverse sajter inkl denna. När det gäller barn blir stämningen ofta tvärsäker mot DE ANDRA som INTE ÄR SOM VI. Gäller även detta ställe! Beträffande blöjfritt ECS har jag inte kört det men större delen av världen kör så eftersom man inte har råd med blöjor. (Det kanske vi skall vara glada för med tanke på den enorma mängd sopor det blir av en enda unges blöjperiod.) Vill man då inte få ungens närmiljö nerkackad gånger flera varje dag - om man inte särskilt gillar att tvätta/städa - kanske man försöker upptäcka om barnet beter sig på något särskilt sätt när magen går igång. Kanske finns det nå't kvar som vi inte upptäckt i vårt underbara västerland... Och om nu några människor samlas kring ett gemensamt, djupt känt intresse, t ex annorlunda sätt att frakta barn, vad är det med det?? Hur sjukt är det när man börjar kalla sådant sekt? Då skall vi akta oss allihop för att tycka något och - hemska tanke - propagera för det!!!

06:13  

Skicka en kommentar

<< Home