24 januari 2006

No more Popstad

Läser att P3 Popstad läggs ner efter 10 år. "Allt har sin tid" säger Dan Granlund, P3:s programchef.

Synd tycker jag som minns 1998, året då Eskilstuna blev årets popstad. Motiveringen löd: "Ett starkt lokalt musikliv med distinkta toppar i form av Kent, Yvonne och Superswirls. En bred bas av kommande talang i Sveriges förmodligen replokaltätaste stad. Ett starkt stöd för ung musik från bl a kommun och studieförbund. Ett flertal väl fungerande konsertlokaler och engagerade musikentreprenörer."

Ja jävlar vad glada vi blev. Speciellt eftersom vi hade kompisar som var engagerade, spelade i band och blev omnämnda. Det var på riktigt. Det vi lyssnade på var inte bara stort hemma hos oss! Och vilken fest det blev! Massor av småevenemang och demoscener i hela stan, och under den största festen, på Statt, spelade bland andra Kent. Kvällen då talesättet "Man kan inte bli profet i sin egen hemstad" begravdes för gott. Folk var lyriska! Alla var där och det hände en hel del roliga/knäppa/galna saker. Som sagt, vilken fest!

Trist bara att inte fler 22-åringar får vara med om samma sak. Plötsligt insåg vi att även folk som repade på Balsta kunde bli stora. En av de få gånger jag har varit riktigt nöjd och stolt över att vara från gamla Tuna.

10 Comments:

Blogger Ulla said...

Visst var det bättre förr :D

12:55  
Blogger hanna said...

Nostalgin flödar här :)

15:54  
Blogger Fisso said...

Tråkigt.
Har besökt ett antal Popstads firanden! Bla Sthlm, Malmö, Eskilstuna, Sundsvall, Lund och Göteborg. Fan vilka fester och konserter det var. (Kanske inte på alla!? Men jag vill i alla fall minnas det så)

16:02  
Blogger hanna said...

Tycker att du ska fortsätta minnas dom på det sättet :)

17:18  
Anonymous Anonym said...

Fint inlägg!

19:18  
Anonymous Anonym said...

Hur går det med bandyn?

23:36  
Blogger hanna said...

Ja du anon...bra fråga!

14:18  
Anonymous Anonym said...

Haha en ganska intern popstads fråga!

/mattias

17:09  
Blogger hanna said...

För intern för mig :)

21:54  
Anonymous Anonym said...

haha förmodligen :)

/mattias

22:12  

Skicka en kommentar

<< Home