15 mars 2006

Svunna tider

Satt på bussen i morse när en äldre dam satte sig bredvid mig. Så kände jag en doft från förr. Söt och sliskig. Ganska kvalmig. Ändå blev jag helt varm i magen, för plötsligt var jag tillbaka i den långa korridoren i Rekarneskolan 1992. Danne spelade gitarr på håltimmarna, jag tjuvrökte i ljusgården, vi spanade på treorna och skrev sjuka dagböcker i biblioteket. Jag längtade efter en riktig kille och snackade alltid om helgens fester med shots och karaoke.
Folk jag inte ägnat en tanke på många år ploppade upp i huvudet. Lotta, Pudel, Trasan, Anna J, Grudiz, Gunnila. Banankola och baguetter med senap.

Allt detta bara för att damen ifråga använde Lou lou. Hahaha! Jag älskar doftminnen.

8 Comments:

Anonymous Anonym said...

Fahrenheit..

Högstadiet efter gymnastiktimmen. Killarna har dränkt sina små spirande kroppar i den härliga aromen och jag vet att livet är på väg att förändras för alltid.

12:35  
Anonymous Anonym said...

*asg* vilken nostalgitripp. Bara jag såg flaskan fick jag nästan rysningar... uha, vilken sötsliskig doft!!

Kram S

12:37  
Anonymous Anonym said...

Hihi, ja du gav mig en nostalgitripp där. Håller med, bara man såg flaskan så hamnade man ett antal år tillbaka i tiden.
KOnstigt för jag hade just ett sånt där luktminne igår som jag tänkte skriva om men inte orkade. KÄnde en doft som påminde om min mormor som gick bort för några år sedan. En massa minnen dök upp och jag ville spara den där doften på en flaska som jag kan ta fram då och då och minnas mormor!

Håller med Zvammel om Fahrenheit, haha

13:31  
Anonymous Anonym said...

Härliga tider! Det börjar bli dags för en återträff snart igen. Folköl och rederiet eller varför inte bara folköl.

Jag har precis varit och sett Håkan Helltröm i Västerås, men jag såg att han har fått ge vika för "Avspänning - Lars-Eric Uneståhl", så det bryr väl inte du dig om ;-)

23:05  
Blogger hanna said...

GÄRNA! Låt mig få pluppa ut frallan bara så kör vi. Var det inte så att Wågen tog på sig att organisera nästa?

15:51  
Anonymous Anonym said...

Tror att det var Wågen och jag som ska fixa nästa, men vi kan ju alltid tjuvstarta med en mindre förfest när frallan är ute...

11:42  
Anonymous Anonym said...

Jag kommer inte ihåg i huvudet hur den luktade men min kompis använde definitivt den parfymen då vi gick i högstadiet ca 1988-1990 :-)Men det är trevligt med minnen från den tiden!

23:04  
Blogger hanna said...

Danne, låter som en plan!

18:58  

Skicka en kommentar

<< Home