05 mars 2006

Första föräldraträffen

Har ju glömt berätta. Vi var på vår första föräldraträff i fredags!

Jag har ju varit lite skeptisk, bl a med tanke på ansamlingen galningarFamiljeliv. Är faktiskt lite förvånad, men alla verkade jätteschyssta och normala! Haha! Kanske är det min inställning det är fel på? Hursomhelst så var det jätteintressant. Vi pratade om smärtlindring, förlossningsförlopp och hur det hela kan starta. Barnmorskan Ulla visade hur allt går till med sin knallröda virkade livmoder.

Enda gången det blev sjukt var när Ulla skulle gå ronden och vi skulle fika tillsammans i ett litet rum. Tystnaden var kompakt rätt länge (trots att lappar med samtalsämnen var utplacerade - herregud) men några trevande frågor om vilken barnvagn man skulle köpa och om man visste vilket kön bebisen har dök upp och då gick det bättre. Nästa träff är på fredag, så jag rapporterar vidare.

I morgon går jag in i vecka 32. Bara 8 veckor kvar, men det känns verkligen oändligt långt ändå! När vi var på check hos Ulla efter föräldrakursen fick vi veta att Frallan har vänt på sig och ligger redo med huvudet neråt, så det hela fortlöper som det ska. Hjärtljudet låg på 132 slag i minuten och blodtryck och blodvärden var bra. Och visst är h*n större och starkare. Ligger i soffan nu och hela magen kränger i sidled från och till!

Så tillsist måste jag ju gratta Ena & Dreus! I går morse kom deras bebis till världen. Det blev en ganska stor kille på strax över 4 kg som anlände med viss dramatik (allt enligt en kort sms-rapport). Hur häftigt som helst! GRATTIS!

3 Comments:

Blogger Ulla said...

Om nu Frallan ligger redo är det inte lika bra att h*n kommer ut då så jag slipper vänta längre :)
Puss

15:44  
Blogger hanna said...

Just nu är jag benägen att hålla med :)

16:24  
Blogger Farsan_Baloo said...

Föräldrautbildningen blir nog ofta vad deltagarna gör den till. Det gäller att våga ställa alla korkade frågor man har. Ofta till alla andras lättnat... de har troligen samma funderingar

12:26  

Skicka en kommentar

<< Home