27 juli 2006

Fyfan

För nåt år sen ökade gruppvåldtäkterna lavinartat, men bara i förra veckan tänkte jag på att det tack och lov var längesen man läste något om det. Tills idag.

Det är så jävla jävla läskigt. Och det övergår mitt förstånd hur det kan ske. Hur tar man upp med sina polare att man skulle vilja våldta någon tillsammans med dom? Det är så sjukt. Sitter här och kollar på Frank som jollrar i sin babysitter och på nåt konstigt sätt är jag glad att han är kille. För trots att killar kan råka ut för mycket otäckheter och skit så skulle jag nog kunna oroa ihjäl mig för allt som en dotter skulle kunna råka ut för.
Fy fan. Klump i magen.

11 Comments:

Anonymous Anonym said...

Det är nog inget man "tar upp" och vill, utan något som bara händer. Hoppas jag. I grupptryckets tecken. Jävla jävla läskigt är det i alla fall.

10:14  
Anonymous Anonym said...

Så in i hellskotta obehagligt och skrämmande. Hjälper kastrering eller är det en följd av det vuxenlösa samhället? Jag vill veta vad det beror på och så vill jag se snabba åtgärder på alla nivåer.

10:23  
Anonymous Anonym said...

Carina var det som skrev ovan. med tanke på föregående diskussioner. *skrattar mycket gott*

10:24  
Anonymous Anonym said...

jäs. kastrering tycker jag. kan man inte hålla ordning på sin snorre ska man inte ha någon. moahaha!

13:21  
Anonymous Anonym said...

men vänta lite nu. jag har förresten hört någon stans att våldtäkter inte har så mycket med sex att göra utan snarare handlar det om makt. hm. så kastrering kanske var en dålig idé. terapi kanske då?
*gör fredstecken*

13:23  
Blogger fredrick said...

Visst, det är svårt att jämföra våldtäkter med andra brott, men jag tror tyvärr inte att det spelar någon roll vilket kön man tillhör idag. Man kan råka ut för lika mycket skit om man är kille.

De många misshandelsfall och dylikt som inträffar hamnar på något sätt i det tysta, men kan nog ärra en själ precis som hos ett våldtäktsoffer.

*Ryser*

02:58  
Anonymous Anonym said...

Tror inte vare sig porren, Big Brother (inte ett barnprogram väl?) eller musiksmak har med våldtäkter att göra. Våldtäkter begås av människor med störningar på ett annat plan. Tror jag. Och visst fan handlar det om makt.

06:52  
Anonymous Anonym said...

Jag tycker många pojkmammor säger att de är glada över att de inte fick tjejer pga all oro. Men jag tycker snarare att då kan man VERKLIGEN kan påverka - man uppfostrar ju pojkarna, de blivande männen.

21:21  
Blogger Kajsa said...

Vet inte om våldtäkt är bara riktat mot kvinnorna. När männen känner sig maktlösa men inte vågar ge sig på en fysiskt likvärdig motståndare (en annan man) ger de sig på en kvinna för att få känna sig mäktig. Av lite samma orsak som kilalr slåss med varandra. Våldtäkt är ju den ultimata kränkningen. Om vi förmådde uppfostra våra män i en känsla av att de inte behöver tuppa sig och slåss för sin position i samhället, att de inte behöver känna sig undertryckta i ett jämlikt och solidariskt samhälle utan att det tvärt om garnar alla, kanske det kan bli fröet till en förbättring. Ni med söner har en mycket viktig uppgift att uppfostra dem!! Men även vi med döttrar måste uppfostra dem att inte uppföra sig på ett sätt som cementerar den rådande ordningen, inte vänta på att mannen ska vara den aktiva i alla livets skeenden m.m.

10:09  
Anonymous Anonym said...

Hej Hanna, sen kommentar här, men om att du är glad att Frank är en kille för tat slippa oroa dig för våldtäkt: Är inte det ALLRA värsta som kan hända att ens barn blir våldtäktsman?

11:54  
Blogger hanna said...

Anon - Jo, det är väl klart. Men på något sätt hoppas man att om man ger sin son en trygg och varm uppväxt med mycket respekt - så händer inte sånt. Där kan jag ändå försöka lära honom vad som är rätt och fel. Att bli våldtagen av någon annan är svårare att påverka.

Jag vill inte att han ska bli nazist, mobbare, kriminell, inåtvänd eller fet heller.

20:53  

Skicka en kommentar

<< Home