12 oktober 2006

City Dental - undersökningen

Var alltså där i tisdags och måste säga att jag blev imponerad. Allt var väldigt nytt, fräscht och hightech - bla digital röntgen där plåtarna kom upp på dataskärm direkt. Min tandläkare Inca var jättegullig men inte så bra på engelska. Däremot så pratade tandsköterskan svenska, så det var inga problem.

Problem var det däremot i min mun. Jag som brukar gå till tandläkaren en gång om året och inte har haft hål sen i högstadiet hade fyra hål. FYRA HÅL! Vilken chock. Blir svettig bara jag tänker på att jag ska ha den där förbannade borren i munnen. Fyfaaan! Ett av hålen var dessutom i en visdomstand, den rekommendrar dom att dra ut - ingen idé att laga. Jag frågade hur det kunnat bli så här och vi kom snabbt fram till att det nog har med min graviditet att göra. Det här händer tydligen många. På grund av hormoner och ändrat ätbeteende så utsätts tänderna för större påfrestning än vanligt.

Så ni preggos därute - jag blev rekommenderad att förutom att borsta tänderna, även flossa och skölja med munskölj varje dag. Gör det ni också. För mig är det visserligen försent, men nu ska det inte bli värre iallafall!

Återkommer med en slutlig rapport efter VM i borrning den 28/10 och 3/11. Snyft.

7 Comments:

Blogger Petra said...

Jag hade också hål i en visdomstand. Den visdomstanden som jag redan har lagat i en gång. Jag vägrar dra ut den så vi ska försöka laga den igen i slutet av oktober! Huh!

Vi får trösta varandra sen.

16:30  
Blogger Camillas lockar said...

Huga. Ingen barnlek. Folktandvården sa att jag hade superbra tänder, ja, innan graviditeten. Skulle inte behöva kolla mer än var 3:e år. Sen kom Peo och jag kollade igen. Ett hål, tandsten och ny remiss om återkoll minst var 1,5 år... Hehe, ja, flossning rekommenderas till alla gravossar!

20:40  
Anonymous Anonym said...

Jag kanske kan tröst med att jag dragit ut 2 visdomständer och det gör jag hellre än borrar, anyday. Det var inte så farligt som jag trodde att det skulle vara. Det obehagliga är ju att man är så nervös trots att det inte behövs.

Och betänk att jag avskyr att gå till tandis.

09:44  
Blogger Yogamamma said...

Shit, jag MÅSTE verkligen gå till tandis. Jag är vanligtvis inte någon som skjuter på saker, men jag har skjutit upp ett besök där i över ett halvår trots att jag vet att jag har ett hål att laga. Eller rättare sagt, jag hade ett hål då, nu kanske jag också har fyra. Eller sju..
Huah...

11:51  
Anonymous Anonym said...

Ibland är livet bra orättvist! Blä helt enkelt! Men verkligen en tankeställare för en sån som mig som prioriterar bort tandläkaren jämt! Ska ringa och beställa tid på studs OCH köpa tandtråd. Basta!

14:16  
Anonymous Anonym said...

Jag har nog samma problem, ska till tandläkaren i morgon... Läste att man måste ha ett blyförkläde när tandläkaren röntgar, dvs. om man är gravid. Måste man även ha det vid digital röntgen?

14:17  
Anonymous Anonym said...

OH MY FUCKING GOD??? VAD ÄR DET FÖR RETARDS!!!

"Läste att man måste ha ett blyförkläde när tandläkaren röntgar, dvs. om man är gravid. Måste man även ha det vid digital röntgen?"

Det är ju fortfarande röntgenstrålar som genomlyser kroppen (därav förklädet) för att få en bild av hur benen/tänderna ser ut. Det är som att fråga ifall man behöver LJUS för att ta bild med en kamera som är digital. JESUS FUCKING CHRIST! Sov du igenom högstadiet?

15:14  

Skicka en kommentar

<< Home