01 november 2006

Då var det dags igen

Morgonens snömys har utbytts mot kaos. Stan är som en stor isbana smäckfylld med små halkande bilar och mängder av snö. Jag hämtade Lars på jobbet i Solna och körde mot Kungsholmen vid 17-tiden (skulle egentligen till Stuvsta, men insåg snabbt att vi kunde glömma det). Very very bad idea. 1,5 timme senare var vi hemma. Köerna var enorma och det gick verkligen i snigelfart. Snöstorm utanför och stillastående bilar överallt. Gissar att det var många som inte bytt till vinterdäck ännu. Galningar. Det var riktigt läskigt ett par gånger. Trots vinterdäck gled vi ner för ett par backar och höll på att bli påkörda flera gånger av andra bilar som inte fick fäste.

Som grädde på moset var jag dödligt kissnödig och Frank satt i baksätet och storgrät konstant hela bilturen. Han hatar att sitta fastspänd i bilstolen och det var verkligen hjärtskärande. Men vad ska man göra - vi var ju tvugna att ta oss hem.

På långa sträckan vid Lindhagensplan fick Lars ta över ratten så att jag fick springa och låna toaletten på en frisörsalong - räddare i nöden! Behövde inte stressa direkt, han hade tagit sig ett tiotal meter framåt när jag kom tillbaka. Fatta att vi var lyckliga när vi hittade en parkering direkt när vi kom hem. Tog några bilder, de nedan med mobilen och några med kameran, de finns i galleriet.


Huvudstagatan utanför Solna Centrum.


Ekelundsvägen vid Tomteboda.


Norr Mälarstrand i riktning mot Stadshuset.

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Här var det ca 1,5 dm snö imorse när jag gick till jobbet. Och värre blev det. Det sjuka är att INGEN snöröjning whatsoever förtogs, man hade ingen aning om man gick på gata eller trottoar. Jag ser knappt ut genom fönstren, de är igensnöade.

09:14  
Blogger Jo. said...

Fy fan. Å hahaha jag kan verkligen se mig dig framför mig, till slut springa in på frisörsalongen och köra högtryckstvätten i toan. Och sen ut igen, halkande. Fint på ngt sätt.

09:50  
Blogger Patrick & Ia said...

Även i Götet kom vintern över en natt och nu har jag julstämning i hela kroppen. Kanske delvis för att galna mamma Ing-Gerd är här och hade en kasse presenter med sig (som vi fick innan hon började dansa indisk dans i vardagsrummet - skulle visa vad hon lärt sig på senaste studiedagen med musiklärarkollegorna).
Kram på er alla tre!

15:15  
Anonymous Anonym said...

ja det var en hemsk dag tog mig 6 timmar att komma hem från skolan

17:12  

Skicka en kommentar

<< Home