02 februari 2007

Alla barnhjärtans dag

Det är februari och butikerna börjar fyllas med gulligt krimskrams. Men i år lägger jag ner den där grejen helt. Tycker att ni också ska strunta i att köpa rosor, choklad och nallebjörnar. Gör istället den 14 februari till alla barnhjärtans dag och stöd Hjärt-Lungfondens arbete med hjärtsjuka barn.
Varje år sedan 1998 säljs hjärtnålar med ett nytt motiv till förmån för barn med hjärtsjukdom. Årets hjärta är målat av Siw Malmkvist.

Skolbarn runt om i landet säljer hjärtnålarna under januari och februari, särskilt på alla hjärtans dag den 14 februari. De kan också köpas i butiker och året runt på www.hjart-lungfonden.se. Jag kommer att köpa ett hjärta och hoppas att ni gör det också. Puss på er.

6 Comments:

Blogger Unknown said...

Jag gör både och. Köper en nål men även nåt litet till maken och barnen. Självklart förväntar jag mig nåt i också ;-)

20:45  
Blogger Ebbas mamma said...

Jag går på din linje. Man behöver inte en speciell dag i almanackan för att visa sin familj att man älskar dem, det sker ju varje dag och gulliga saker kan man ge bort när som helst...

Hej förresten! Och tack för babynest-beskrivningen för typ 100 år sedan. Tittar in ofta men skriver aldrig något, bättring nu!

21:38  
Anonymous Anonym said...

Jag har alltid tyckt att "Alla hjärtans dag" är onödigt. Det är mycket roligare att fira varandra när ingen annan gör det, (öven om det nog alltid är någ som firar samtidigt, men inte tvångsmässigt, så jag hänger gärna på!

//Hemliga Sune

22:20  
Blogger - said...

Alla hjärtans dag är en totalt onödig dag som vi snott från Usa, varför är mej ett mysterium. Förutom för att affärsmännen ska få sälja mera krims-krams förstås. Håller med helt, köp inte sånt där trams. Mycket vettigare då att skänka till det som du föreslår. :)

12:18  
Blogger Emelie said...

Jag drog tråden vidare och bloggade med liknande inlägg idag, hoppas att det är okej och tack för tipset! :)

15:40  
Blogger hanna said...

Of course Emelie! Alla borde blogga om barnhjärtan.

16:03  

Skicka en kommentar

<< Home