12 februari 2007

Det nya livet

Idag börjar det. Det nya livet. Har precis käkat två ägg, fyra skivor skinka och tre matskedar keso till mitt morgonte. Yep, så är det. GI har flyttat in hos familjen Kastås. Maken är väl inte helt övertygad, men själv tänker jag hålla nyårslöftet om ett snyggare 2007. Svårast är att komma ihåg vad man får äta, så ser ni mig vara på väg att klämma en pasta eller en baguette kan ni väl slå mig på fingrarna?

För övrigt så installerade jag om min burk i går kväll. Om allt går som det ska och datagudarna är med mig så betyder det att jag kan använda Photoshop ikväll - och ni får se ett gäng snygga bröllopsbilder!

6 Comments:

Anonymous Anonym said...

Kolla Du är vad du äter och Anna Skipper, så får du massor av bra tips - hela receptboken ligger dessutom ute på hemsidan.
Ett händigt tips är att vitt ris får dramatiskt lägre GI om man häller vinäger på det - alltså är Sushi bland det bästa man kan käka :) Lycka till!

09:28  
Anonymous Anonym said...

Själv har jag ju bytt ut allt vitt ris mot fullkornsris, korngryn, helt bovete och liknande grejer. Det är bara i sushin som riset finns kvar i min kost - jag lider inte ett dugg av det :)

09:30  
Anonymous Anonym said...

Det bästa är att äta en salig blandning av allt i mindre portioner. Självklart byta ut vitt mot fullkorn och grovt. Men att bara undvika kolisar är inte bra i längden. Kroppen behöver det och så fort du slutar kommer du att gå upp. Vill man bli smal fort och sedan gå upp är sådana dieter bra, men vill man kunna leva ett normalt liv så är det bättre att skära ner och röra på sig mer!

10:01  
Anonymous Anonym said...

Vill bara önska lycka till!

Olika dieter passar olika personer och jag vet många som gått ner markant med GI!

Däremot är det nog mindre portioner av alla näringsgrupper som gäller i det långa loppet. (Fast det är ju bara i inledningsfasen av GI som man utesluter kolhydrater helt vad jag vet och bulgur, , fullkornspasta, råris, quinoa osv är ju supergott! Ingen förlust att inte äta vitt ris, vit pasta etc)

Jag kämpar också mot vikten, fast med hjälp av viktklubben (räknar kalorier och rör mig mycket mer) - vi kanske kan peppa varandra! :)

Igen - LYCKA TILL! =)

10:06  
Blogger Åbbe & Björne said...

Frågade min magic 8 ball om du kommer lyckas med viktmålet, han säger: "are you kidding". Jag tolkar det som ett "är du galen, det är klart hon gör" Kram

13:34  
Anonymous Anonym said...

ajabaja, inget sådant ännu, om 6 veckor får du börja käka råris, fullkornsris osv osv.. men inget nu. Big No No.
KRAM

11:55  

Skicka en kommentar

<< Home