28 juni 2007

Kanske kanske kanske

Ja, kanske har det löst sig med dagisplats till junior i höst. Vi blev erbjudna plats på en av Vittras förskolor vid Mariatorget, men Lars var där på besök och det kändes inte helt hundra. I dag fick jag besked från bästa Magnus som samordnar platserna på söder att Frank blivit erbjuden plats på Tullstugan på Östgötagatan. Ska besöka dom i morgon. Inte bästa läget för vår del, men läget och informationen på hemsidan ger mig en bra magkänsla:

"Tullstugan ligger i ett eget hus på en stor gård med kastanjeträd, fruktträd, cykelslinga och rutschbanor. Vi jobbar med att göra gården ännu mer spännande för barnen. Vi tillvaratar barnens olika intressen och utvecklingsmöjligheter, arbetar med musik, rörelse, tema och skapande verksamhet. Vi dokumenterar genom att visa barnens skapande på väggar och anslagstavlor samt fotograferar och sätter upp. Vi samarbetar med föräldrarna i föräldraråd, föräldramöten etc. Grillfesten på våren är en höjdpunkt varje år. Vi har också egen kokerska som lagar mat."


Har dom bara lagom stora barngrupper, fina lokaler, bra personal och kloka tankar om barn i övrigt så tror jag att det blir guld.

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

Får/Kan man välja och vraka så där på söder i Sthlm. I Malmö får man vara glad om man över huvudtaget får en plats.

14:53  
Blogger hanna said...

Tyvärr inte. Samma läge här också. Det första vi fick hugg på var privat. Det vi ska kika på i morgon är kommunalt.

15:26  
Anonymous Anonym said...

Det är samma skit var man än hamnar. Mycket fint snack på hemsidorna men i verkligheten är det något helt annat... Blöjor som inte byts i dag, såriga rumpor, bitmärken som gått hål på huden, barn som bara går runt och inte aktiveras mm mm mm mm. Listan kan göras lång. Men utåt sett ser det såklart annorlunda ut... då verkar allt sååååå bra.

/Trebarnsmamman

18:08  
Blogger hanna said...

Trebarnsmamman - Oj. Dålig dag?

09:49  
Anonymous Anonym said...

You will see. Jag var också naiv med första ungen.

18:37  

Skicka en kommentar

<< Home