04 december 2007

Ungen

Jag tror att vi har dykt på en ny fas. Den första på väldigt länge. Han vägrar plötsligt att sova på kvällarna och är vaken tills vi går och lägger oss (och gärna lite till). Sen vägrar han att sova i sin säng och ska istället ligga på tvären hos oss. Får han inte det skriker och gråter han så att han blir alldeles lila i fejset. När han väl somnar vaknar han tvärt skrikandes.

Vi som alltid varit rätt hårda på våra regler och principer är nu så trötta att han får göra vad han vill var han vill - bara han sover. Och när våra klockor ringer på morgonen så ligger han lugnt kvar under vårt stora duntäcke och sover som aldrig förr.

Antar att det är den berömda nattskräcken som flyttat in. Men det borde inte ha något med insomnandet och sova i egen säng att göra, så nu laddar vi för 5-minuters-metoden här. Om inget drastiskt händer eller några bra tips dyker in så kör vi till helgen. Måste bara sova lite så att man orkar...

9 Comments:

Anonymous Anonym said...

haha, vad skønt att "lilla ælsklingen" har blivit rætt och slætt "ungen". Vi icke småbarnsførældrar tar fram dubbla komdomer!

11:11  
Blogger Skolfröken said...

Hahaha, rolig kommentar här ovan.

Jag kan inte ens tänka mig hur man överlever utan sömn, får jag inte sova åtta timmar blir jag knäpp... Stackare!

13:38  
Blogger KnåpModern said...

I vår familj har vi utvecklat en princip som jag tycker funkar; folk sover där flest sover bäst. Om det innebär att lilltjejen sover i mitten av föräldrasängen eller på en madrass på golvet i vårt rum eller i eget rum känns egalt, bara man får sova. Men vill man att barnet sover i eget rum så har vi fått tips på att den ena föräldern går över till barnets rum och lägger sig på en madrass på golvet. Tycker dock att det verkar ganska omysigt...

15:21  
Anonymous Anonym said...

Tycker det låter lite som trotsåldern...

21:13  
Anonymous Anonym said...

Här är det också kaos på sovfronten. Stackars oss! Kram Linda Q

21:40  
Blogger Camillas lockar said...

Been there. Done that. Låter som nattskräcken. Och lite (mycket) trots därtill. Jag förespråkar ju 5-minutersmetoden, i mina ögon ett bra sätt att lära att sängen inte är farlig. Heja er!

21:56  
Blogger hanna said...

Tack för tipsen. Ingen bättring än, så det ser ut som om det blir hårdhandskar till helgen...håll tummarna!

11:04  
Anonymous Anonym said...

Lilllkillen började på dagis i höstas - en enormt stor mental förändring. Då kanske han behöver tanka lite extra kärlek ett tag. Det i komb med analkande trotsålder, gissar jag. Förespråkar också att alla sover någonstans oviktigt var - bara alla sover. Men 5-minmetoden funkar ju. Du vet bäst vad ni behöver. Lycka till!

07:58  
Blogger sugplopp said...

Jag kan ju inte sova i samma rum som Malte, så jag är mycket tacksam över att det funkar. 5-minuters-metoden äger.

Lycka till!

18:41  

Skicka en kommentar

<< Home