23 januari 2008

23 januari 2003

Just idag för fem år var det snorkallt. Lars stod på St Eriksplan och höll på att frysa ihjäl. Han skulle träffa en rödtott från Spraydate kl 19 för att ta en fika.
Nere i tunnelbanan stod rödtotten och var svinnervös, ångrade sig nästan och väntade på att klockan skulle bli typ 19.07 - hon tänkte inte komma först.

Det blev en najs kväll. Fikan blev till öl på Gotcha och jag förundrades över att någon i vår ålder ville utbilda sig till apotekare, men garvade högt åt historierna om tanterna och kunderna på hans jobb. Jag hade en vit tisha med ammunitionstryck och rakade tinningar. Han hade en svart pikétröja och väldigt blå ögon. Och vi drack rätt många öl. När jag satt på tunnelbanan på väg hemåt skickade han ett sms och skrev att han tyckte att vi borde göra om det.

Tio månader senare köpte vi vår första gemensamma lägenhet. Och jag är så sjukt glad att han stod ut och väntade på mig där i kylan.

11 Comments:

Blogger Brian said...

Härligt! Fast allra gladast är nog Frank :-)

14:15  
Blogger Kajsa said...

Gulligt minne. Tänk vad många datum ni har. Vi har inte ett enda - utom när vi typ låg första gången, hehe. Om jag nu minns när det var.. ;-)

14:43  
Anonymous Anonym said...

Gud, sånt här blir jag rörd av!

15:08  
Blogger Skolfröken said...

Awwwwww!

15:58  
Blogger Sandra said...

Jag älskar sådana här historier. Fint!

18:34  
Blogger Henke said...

Det är så vackert :D :D

20:10  
Anonymous Anonym said...

Åh så härligt. Tänk så det kan gå och tänk på vad som kan hända fem år framöver....då kanske ni har sju barn o bor i en sommarstuga på landet = ) /Eva-Lisa

20:26  
Blogger fredrick said...

Kärlek... Helt underbart

22:56  
Anonymous Anonym said...

Det är kärlek ;-)

23:11  
Anonymous Anonym said...

Åh, fuktiga ögon här med.

20:14  
Blogger Lite smått å gott said...

Jag blir alldeles tårögd. Vilken tur en del har, som träffar rätt.

09:15  

Skicka en kommentar

<< Home