28 mars 2008

Bettet

Vi ska på samtal på måndag morgon angående bitandet. Känns bra. Kan man kräva att dom håller isär bitaren och Frank tror ni? En åtgärdsplan ska definitivt efterfrågas.

Får ont i hjärtat bara jag tittar på hans blåa svullna arm som gör ont när man kommer åt den. Tycker inte att han ska behöva stå ut med sånt här på dagis.

12 Comments:

Anonymous Anonym said...

Det ska du definitivt kräva . Om det finns fler avd så är det bitaren som ska flyttas och inte Frank. Var arg men sansad .Lågmäld ilska tar bättre än rabiat ( nu verkar ju du inte så rabiat iofs)'

Lycka till!!

00:35  
Anonymous Anonym said...

Klart de något måste ju hända NU.Annars får morfar gå i pension och ta hand om Frank. Han får inte utsättas för mera våld/kram från morfar

06:03  
Anonymous Anonym said...

Självklart. Fråga vilka åtgärder de tänker vidta. Där blir det ofta både lamt och tamt. Inget du accepterar, Frank blir ju folkskygg om detta fortsätter. Fram med storsläggan och kräv - svårt för konflikträdda svenskar - att bitandet upphör omedelbart. Flytta bitaren till annan avdelning, annars måste han punktmarkeras varevigaste sekund. Frank SKA kunna känna sig trygg på dagis och ni med dagis när ni är på jobbet. Lycka till!

08:49  
Anonymous Anonym said...

Ni när vi har bitbarn på jobbet punktmarkerar vi dem direkt!
Lycka till!
/Toodie

11:07  
Blogger Kajsa said...

De måste kunna hantera det där. Speciellt som det har pågått ett tag. Om de inte klarar av det så måste de ta in kompetens utifrån! Ingen pardon. Frank ska inte behöva blir biten på dagtid!

11:19  
Anonymous Anonym said...

Äsch, alla barn blir bitna på dagis, det hör åldern till men det går över... Barnet lär sig också av att bli biten... Punktmarkering till tjejen lägger av verkar dock klokt.

13:09  
Blogger sugplopp said...

Visst, barn bits och nyps och slåss, men om man inte gör något åt det säger man åt barnen att det är ok.

Jag blir skitsur. Stackars Frank.

15:31  
Blogger Lenox said...

Beroende på hur ofta det förekommit och under hur lång tid och så vidare, kan nog fråga om de inte under en period kan ta in en resurs för att punktmarkera ett tag. Men tro mig, barn hinner bitas även om man sitter bredvid dem och leker med dem.

Att be dem flytta barnet till en annan avdelning tycker jag är det värsta förslag jag har hört någon gång. Det finns en likabehandlingslag som gäller i förskolor och skolor och den säger att det är förbjudet med diskriminerande behandling. Hur gammalt är barnet 2? 2½? Tänk er in i den andra förälderns situation också och barnet som faktiskt inte planerar att göra illa en kompis med flit.

I alla fall, du kan också hänvisa till likabehandlingslagen när du ber om att de under en period tar in en resurs men jag tror inte du kan kräva att de ska hålla barnet borta från Frank, men resurs under en period är rimligt. Det tar vi in då och då när det behövs.

Lycka till

20:06  
Anonymous Anonym said...

Klart personalen måste agera! Han ska inte behöva bli alldeles blåbiten om armen. :-(
Personalen måste väl börja med att ta ett ordentligt snack med bitarens föräldrar. Man kan ju hoppas att de redan gjort det. Blir det inte bättre - gå högre upp till rektorn eller verksamhetschefen. Det är verkligen inte ett okej beteende.

Filip blev slagen på sin dagisavdelning en period av en och samma pojke. Det var dock "bara" lätta smällar, eller hur man ska kalla det.. Men vi gick i taket och tog upp det varje gång med personalen - som i sin tur hade ett rejält snack med pojkens mor och far. Nu vet jag inte vad som hänt, men den pojken är en helt annan numera - och Filip har mig veterligen inte blivit slagen mer.

LYCKA TILL!!

22:36  
Anonymous Anonym said...

Alla vill ha uppmärksamhet. Bara uppmärksamheten man får när man biter nån kan ju göra det värt att fortsätta. Jag tror det som hjälper är att så gott man hinner med övervaka och avleda så mycket som möjligt, ge den lilla bitaren extra uppmärksamhet ett tag och hoppas att det växer över snart. Det skulle lika gärna ha kunnat vara Frank som bits (eller någon annan unge). Ingen gillar den här situationen, men det hjälper knappast att prata allvar med en 2-åring så han/hon förstår.

23:51  
Anonymous Anonym said...

Sista anon: När börjar man då prata allvar med sina barn? När de är 15? Och varför inte flytta barn som bits eftersom varken personalen eller föräldrarna rår på bitaren? Herrejesus, jag förstår inte varför vi så ofta tar ställning för "gärningsmän" och inte offren? Ok - det här är dagis, barnen är 2 år. Men jag tror det börjar redan när barnen föds. Och dagispersonal har inte järnkoll precis - sen kan de säga motsatsen. Den ger jag inte ett dyft för.

20:16  
Anonymous Anonym said...

Vad skulle bli bättre av att flytta det bitande barnet? Det enda som händer är ju att det då inte kan bita just Frank, utan en massa andra barn istället...

Och att börja prata om gärningsmän känns för mig extremt överdrivet! Det handlar ju bara om en liten unge som inte kan kontrollera sig själv i vissa situationer, antagligen pga frustration över att inte ha utvecklat den verbala biten ännu. Punktmarkering och tid tror jag hjälper, det brukar det göra.

16:21  

Skicka en kommentar

<< Home