10 mars 2008

Det här med dagis

Frank har fått en ny dagisplats. Vi har stått kvar i kön eftersom det dagis han går på i dag ligger en bit bort och dessutom är något av en omväg framförallt för Lars.
Det nya dagiset ligger på Bondegatan och är väldigt nära. Vi snackar typ 3 minuters promenadväg. Ska dit på besök i veckan, men jag tror att det är ett bra ställe. Alltså borde vi vara jätteglada, men jag tycker att det är ursvårt. Jag vet inte säkert, men jag tror inte att de har lika stor gård som det nuvarande dagiset. Och han trivs ju jättebra med sina fröknar och kompisar där han går nu.

Byta eller inte byta är frågan.

6 Comments:

Anonymous Anonym said...

Vi tog ju beslutet att byta. Jag har lätt ångest över detta beslut, även om M:s nuvarande dagis lider fet brist på gård, medan det nya har en stor fin.

Däremot trivs han som fisken i... Jag är orolig att HAN ska bli orolig och ledsen av ett byte. Men nu är beslutet taget, om exakt två veckor börjar inskolningen...

13:52  
Blogger Ann-Sofie said...

mmm, det är svårt men för Franks del kommer han att fixa det lätt.Det svåra ångesten ligger alltid hos oss vuxna.
Vi bytte skola till våra kids i höstas, de är 9,11 år gamla och det var ångestladdat.....för oss föräldrar visade det sig:)
Lycka till!

14:33  
Anonymous Anonym said...

Förstår att det är jobbigt innan ni har bestämt er. Gå dit och få en känsla av hur dagiset verkar. Magkänslan visar nog vad som är rätt efter det.. Och Frank vänjer sig nog snabbt ändå. :-)

19:14  
Blogger Kajsa said...

Usch vad svårt! Vi vet inte om vi kommer att kunna ha kvar vårt dagis i längden, eftersom de har ganska restriktiva öppettider. Det dröjer något år innan beslut måste tas men jag har ångest redan nu - tänker ju också på kompisarna, tryggheten, osv precis som ni. Vad gör man? Vad är bäst? Ja, ni får går dit och sen gå på magkänslan, som sagts ovan. Barn överlever ju uppenbarligen flyttar... verkar det som.

20:10  
Anonymous Anonym said...

Svårt beslut! Isak har ju bara gått på sitt dagis i 2,5 månad men vi har sagt redan från början att vi ska göra allt för att han ska få gå kvar även när vi flyttar (nu snackar vi inom Uddevalla - inte om lasset går till Sthlm!). Det är kanongård, kanonfröknar och kompisar som han redan pratar sig varm om varje eftermiddag/kväll. Det är mycket värt. Å andra sidan är det också mycket värt att kunna korta dagistiderna för att man har ett dagis som ligger närmare. Och kompisar och bra fröknar finns alldeles säkert på det nya också! Så mitt (inte så unika) råd är.. Gå på magkänslan! Gå dit och hälsa på - se hur Frank reagerar och prata med personalen. Gå hem, fundera och ta sen ett beslut. Vad ni än väljer så är det alldeles säkert så att det blir ni som gruvar er mest! :)

20:49  
Anonymous Anonym said...

Jag ör döimpad av er som kan skriva ihop en veckomatsedel och dagisshämtningsschema på det där viset (jag har kollat på Flickr-fotona, och sett inlägget innan Thailand). Hur kan ni? Hur orkar ni? Det verkar så extremt välplanerat.

22:50  

Skicka en kommentar

<< Home