15 oktober 2008

Bye bye Ryanair

Jag undrar på vilka kriterier man anställer folk på Ryanair? Och hur man resonerar kring varumärket och hur man kommunicerar? Är det ett krav att vara diskriminerande, kränkande och sexistisk? Man kan fan undra...

Tidigare i år så hade ju Ryan airs CEO Michael O'Leary en dragning där han berättade om sin framtidsvision - billiga ekonomiklassbiljetter över Atlanten, men dyra businessbiljetter där det ska ingå lyx som "beds & blowjobs".

Och nu när Birgitta Ohlsson har drivit debatten mot Ryanairs sexistiska reklam kommer ännu en ful groda hoppande. Svaret i pressmeddelandet från Stephen McNamara, Ryan airs kommunikationschef är så sorgligt och korkat att jag fan inte ens hittar ord.

Jag kommer, så långt det är möjligt, aldrig någonsin att flyga med dom igen. Jag hoppas att det är fler därute som gör samma val.

Testa att kolla Germanwings, Sterling eller Norwegian nästa gång du ska boka en flygresa. Många bäckar små...

7 Comments:

Anonymous Anonym said...

Vi sa "aldrig mer Ryan Air" redan för ett par år sedan, efter att ha tröttnat på att behandlas som boskap. Att sedan de med långa namn får problem med sina biljetter (och inte får flyga på köpt biljett!) samt Ryan Airs vidriga inställning och marknadsföring har gjort det ännu mer tydligt.

Aldrig mer Ryan Air!

16:40  
Blogger hanna said...

Skönt. Då är vi iallafall två!

21:47  
Blogger Tove Kungsholmen said...

Tre! Jag slutade flyga med dem efter en vidrig flight från Paris 2005.

23:10  
Anonymous Anonym said...

Mailbomba Ryanair och Stephen McNamara..

08:00  
Blogger Botilda said...

Vi är fler som bojkottar. Arbetsvillkoren, attityden, reklamen och nu detta som väl mest liknar mobbning ”Boring Birgitta”. Nej tack!

10:20  
Anonymous Anonym said...

Det är värt varenda krona att resa med s k vanliga reguljärflyg. Om man bokar dessa bolag ca 10 månader innan så blir bilj dessutom sjukt skönt billiga. RYanair har alltid sugit hårt. Förutom ruskig medeltidsattityd, behandla passagerare som boskap så ligger flygplatserna så illa att det tar en heldag från din semester om du räknar både Turen och Returen.

16:28  
Anonymous Anonym said...

Har aldrig blivit missnöjd med Ryan Air, mycket pålitliga och fantastiska med att passa tider.

18:52  

Skicka en kommentar

<< Home