30 oktober 2008

Hur hinner ni?

Vår lya ser ut som fan - prylar överallt och med ett enormt dammsugningsbehov. I hallen svämmar korgarna över av sjalar, mössor och annat mjukt som ramlar ner över en när man försöker ta ett paraply eller nåt. Arbetshörnan är belamrad med viktiga papper som vi inte har någon koll på.

I vardagsrummet ligger leksaker i alla hörn och datorsladdar ringlar lite här och där. Och jag som egentligen vill göra om vardagsrummet helt och mysa till det sitter bara här och kollar på förödelsen. Aaaaaaah! Jag skulle behöva en veckas semester, lite inspirationssurf, en månadslön extra och en snickare. Sen skulle det nog bli bättre. Hur gör ni när det blir såhär hemma?

10 Comments:

Blogger Anna said...

Skiter i det lite tills det blir överjävligt (det kan nog bli ännu lite stökigare) och då rensar vi och slänger typ halva lägenheten, kanske en gång per år (stuvar under tiden undan det värsta i sovrum och garderober, lägger i odefinerade högar och städar toan ofta). Sen kan man börja hamstra igen. Vart kommer allt ifrån?

21:17  
Anonymous Anonym said...

Låter som hos oss *suckar högt* o vad jag gör?! Blundar o tar ett kvällsbad o hoppas på att både pengar, energi, inspiration o en snickare dyker upp i helgen ;)(Vi är extremt trångbodda)

21:19  
Blogger Anna said...

Förresten ser jag att du målar naglarna nu så du har ju förstått vikten av ett städat hem... Inte så viktigt. Naglarna är viktigare och hundra andra grejer.

21:19  
Blogger jkl said...

Det gör vi inte. Hinner alltså. Så vi drar till landet. Och inser att vårt hem skulle vara mycket snyggare om vi inte hade så mycket prylar, barn och andra prioriteringar. Bara köket och badrummet är rent, så får vi överleva att klädhögar med urväxt som ska återlämnas eller skippas vidare tornar upp sig bredvid ramarna som väntar på att bli fyllda med affischer. Sen. En annan dag.

21:28  
Anonymous Anonym said...

Skiter i det, för det mesta. Tills vi ska få besök, då försöker jag nyttja det till att vilja plocka undan i alla fall det värsta. Fast det hinner man ju inte heller egentligen, så det brukar bli på seeeen kväll oftast. =)

21:35  
Blogger Jocke said...

Jag lämnade Isa till min mor som kom till Stan idag. Sedan drog jag hem och redde upp i röran. Det var nästan lyxigt att få vara själv och städa. :) Nu känns allt bra igen i ett par dagar, sen är det stampat jordgolv som gäller igen.

22:15  
Blogger Kajsa said...

Nä, det gör vi ju inte. Det är ett helvete som knäcker mig helt ibland. Ibland lyckas jag strunta i det. Tror att det är enda vägen att gå faktiskt. Det blir inte bättre, oavsett hur mkt man pysslar och fixar vid ett tillfälle - det slammar igen snart igen. Sen när barnen är utflugna kan man kanske ha lite bättre ordning. Och så kan man alltid unna sig lite städhjälp, då blir det i alla fall rent i kaoset.

22:38  
Blogger Sandra said...

For manga prylar tror jag ar vart problem. I dag har vi besokt tre familjer som har ett rum, stampat jordgolv och kanske tva sangar for sju personer varav den ena ar utan madrass...

23:57  
Blogger Lisa Ulrica said...

ah du vet, väntar tills barna sover, sätter mig vid datorn för att bara snabbt snabbat sbnabbt surfa - bara lite lite lite vuxentid. Kollar in din blogg - undrar hur fanken DU hinner med allt. Jag tycker det här inlägget var skönt att läsa - du är mänsklig! Röra visar bara att man har mer och bättre saker för sig än att städa. Så det så!

11:23  
Blogger Lisa Ulrica said...

ps... och då är ju jag ändå hemma i röran hela dagarna.

11:25  

Skicka en kommentar

<< Home