02 december 2008

Trots - så här gör man (hoppas jag)

Frank blir skitarg när något inte går som han vill - om han inte får en grön gaffel (eller gul eller blå eller vad som är grejen den dagen), om det inte är ägg till frukost, om man inte ställer bilen där han tänkte att den skulle stå, om jag glömmer att säga "ja, kråkan" och säger "ja, Frank" när han ropar på Mamma mu, om vi tar på fel sko först, om vi sätter på fel film, om vi väljer fel tröja...om...ja, ni fattar. Det är mycket som blir fel.

När han blir så där arg så kastar han grejer, slåss, skjuter iväg tallrik, glas eller vad som är närmast över bordet eller golvet och gråter och blir jättefrustrerad. Och så är inget bra. Allt är NEEJ eller INGEN NÅGON (hans ord för ingenting) en lång stund.

Han har det förstås ganska jobbigt med att hantera motgångar och vet inte vilken nivå han ska lägga sig och blir skitarg och ledsen varje gång. Och som förälder blir man ju både ledsen och galen och önskar att det fanns ett universaltricks. Men det gör det ju förstås inte. Men jag hittade den här länken om trots hos Camilla. Och nu ska jag försöka göra så här - bekräfta, vara snäll och förklarande. Även kl 17.23 när alla är trötta och hungriga. Kanske hjälper det honom litegrann. Hjärtat.

5 Comments:

Blogger Tove Kungsholmen said...

Tack, tack, tips är alltid bra. Det du skrev om Frank hade lika gärna kunnat handla om Lovisa. Hennes största hangup är att saker ska placeras på ett visst sätt/i en viss ordning. Typ nallarna ska sitta si och så i dockvagnen men det är omöjligt att få dem precis som hon vill ha dem, både för henne och oss. Moment 22 uppstår...

23:45  
Anonymous Anonym said...

Känner så väl igen mig... Jaimee är PRECIS likadan. Inge roligt när det väl händer men känner som tur är att hon inte får "övertaget"!! Ska in och kolla länken imorgon men nu är det dags att krama kudden!! Kram

01:28  
Blogger Lotta Sultan said...

men det är inte alltid lätt att förklara snällt och bekräfta när barnet beter sig såhär

http://fnurr.blogspot.com/2008/10/puh.html

eller beter sig såhär

http://fnurr.blogspot.com/2008/11/lngstrumpskomplex.html

09:38  
Blogger Jeroen said...

…och samma saker går att applicera på Henny. Klassisk trots alltså, det var lite skönt att läsa. Imorse gick det dock bra, skönt skönt. Håll ut, så gör vi detsamma här på vår kant :)

10:15  
Blogger maria said...

Finns bara ett ord. T Å L A M O D.

21:51  

Skicka en kommentar

<< Home