16 februari 2009

Vad gör ni med era kottar?

Ni som har nästan-tre-åringar därhemma. Hjälp! Jag har hjärnsläpp på kvällarna när jag ska leka med Frank. Vi läser böcker, räknar (till åtta om och om igen), leker med play-do, målar, gör halsband ibland. Leker med lego och med tågbanan. Och så är vi Pippi, hajar, krabbor, Bolt, Mamma Mu eller nåt sånt. Eller så är jag den trötta mamman och då kollar vi på film.

Men jag skulle vilja ta in nåt nytt nu. Det är så trååååkigt att göra samma sak om och om igen.

14 Comments:

Blogger Kajsa said...

Han gillar inte att laga mat och "diska"? Här hemma står vi mycket vid diskbänken med olika bunkar vatten och öser och lagar och rör i riktig mat osv. Sen badar vi henne varje kväll. Det kan ta väldigt lång tid i anspråk om man har tur. ;)

21:28  
Blogger Anna said...

Men gud Hanna, du är helt galen. Så där mycket har jag nog aldrig lekt med Fred. Vi snackar mest. Han får hjälpa till med maten och andra vardagssysslor som han faktiskt tycker är kul. Sedan leker han mycket själv. Nära mig och jag har repliker med i leken. Jag tycker att det är boring att leka.

Men du, nåt jag tycker är kul är "lek-och-fantasi"-skivan. Den sätter vi på och så får man hitta på danser efter vad man tycker passar till den instrumentala musiken. Det är kul.

Hej då från oleko.

21:31  
Blogger E said...

StorAgenten dansar till Spotify! och hon gillar att prata själv med kusiner eller farmor på Skype! Kurragömmalek är outtröttligt! Sedan leker StorAgenten väldigt mkt med sitt minikök (IKEA har mkt prisvärda delar, typ kastruller etc, och söta lattemuggar...) och kokar kaffe till alla som vill ha :)

21:56  
Blogger Tove Kungsholmen said...

Pratar också mycket, man får så roliga svar. Dansar. Leker doktor (har doktorsväska, en hit), leker tanläkare (lägger liten stol upponer i en backe och så sitter en där och gapar), leker "ta hand om mina bäbitar", badar, pärlplatta, hopprep (varierande resultat...), ballonger, sån där liten "ritapparat" och sen kommer jag inte på mer. Vill också har mer tips, som sagt skittrist att göra samma sak jämt!

22:10  
Anonymous Anonym said...

Hos oss är det ju ganska mkt slita i lillebror som är kul just nu.. men innan han kom till världen brukade vi bygga pussel, göra halsband, leka "mamma pappa barn", Läsa sagor, sjunga och dansa, bada badkar och se på film...

23:06  
Blogger Jocke said...

Jag är nyfiken på hur våra föräldrar gjorde då inte internet fanns. Fråga din mor vad hon gjorde med dig vettja! :)

08:14  
Anonymous Anonym said...

Har ni varit inne på "Myror i Brallan" på svt.se? Det är så skoj! Hela Barnkanalens sida är rolig, men kanske att Frank är lite för liten. Men myror i brallan och tex gissa bajset - underbart! Sen är ju Paint roligt också, rita roliga bilder o berätta sagor o sen ta bort.....eller spara. Stor kram! /Lisan

08:19  
Anonymous Anonym said...

Oj, vad mycket du gör! Tycker att barnen leker så mycket på dagis att de kan ta igen sig lite när de är hemma. Typ skrota eller titta-på-film.

14:30  
Blogger Anna S said...

Innebandy, fotboll, pekar på färger och jag funderar på att testa Raving Rabbids på Wii.

19:10  
Blogger hanna said...

Tack, fan vad ni är bra!
Vill bara förtydliga att vi inte gör allt det där på en kväll. Långt ifrån :)

Men jag känner att det är dags för nåt nytt. Provade ett PC-spel med Dora, men han fixar inte musen riktigt än. Men jag kör igång på några av era prylar. Bara det är nåt nytt liksom :)

20:08  
Anonymous Anonym said...

Har en tvååring och vi leker jättemycket kurragömma nu, fast hon kan inte gömma sig utan det måste jag göra. Och så får man pipa för att avslöja var man är. =) Sen spelar vi också dataspel ibland, och Frida gillar att själv få skriva bokstäver hon känner igen i ett word-dokument (med fet stil och stor stlk). Vi dansar också mycekt, och gör klätter- och hopplekar. Bygger koja. Målar fingerfärg på papper i badrummet. Diska och plaska med vatten i köket älskar även min skrutta. Sen... kommer jag inte på mer just nu. Jo, spela memory och lägga pussel har precis blivit hett!

23:55  
Blogger C a t r i n e & co said...

klassiker som gömma nyckeln går hem närsom

09:06  
Blogger emma ::emmas designblogg:: said...

Pärlplattor har mina killar älskat sedan de var små, och gör det fortfarande. Man kan börja med sådana med lite större pärlor ifall finmotoriken inte riktigt räcker till ännu.

Det finns ett Teletubbies-avsnitt där ungar blandar diskmedelsvatten med vattenfärg, och blåser bubblor med sugrör, och sedan lägger papper på. Det tyckte mina ungar var sjukt roligt.

Och köra båtar i handfatet.

15:48  
Blogger HH said...

Snart är det väl dags att så lite frön och börja greja med sånt?
Det är ingen varje dag efter-dagis-sysselsättning kanske, men ett kul projekt att följa nu i vår. Man kan ju börja med lite smörgåskrasse, det växer ju fort! http://www.growingpeople.se/templates/Page.aspx?id=15461

09:35  

Skicka en kommentar

<< Home