30 maj 2006

Bra jobbat Försäkringskassan!

Fick min första utbetalning av föräldrapenning i fredags. 1500 pix. För 12 dagar. I lägsta laget kan man tycka. Nog för att deras regler kan vara kluriga, men lite mer borde jag väl få? Jag läste beskedet igen, men blev inte ett dugg klokare, så jag ringde för att kolla läget. Damen i luren hade ingen aning, de har all info dom behöver och alla papper är i sin ordning. De har lyckats betalat ut lägsta ersättning istället för högsta ändå. Tröttsamt.

13 Comments:

Blogger Isabelle said...

samma hände mig. Dom verkar göra allt för att strula till det. Det funkar fortfarande inte som det ska med min fp och jag är snart känd på fk för att vara en riktig bitterkärring *skratt*

20:23  
Blogger hanna said...

Helt otroligt! Well...hoppas det löser sig, annars jäklar! *morr*

Det finns bitterkärringar här i Sthlm också ;)

20:36  
Blogger Henke said...

Förvånad?

20:51  
Blogger hanna said...

Hehe, men faktiskt så är jag det, litegrann iallafall!

21:22  
Blogger linda m said...

nåväl, en latte räcker det dock till :-)

22:29  
Anonymous Anonym said...

Samtidigt så kan du vara glad att du kommer att få ut rätt ersättning sen och inte gå genom hela din föräldraledighet med lägsta ersättning...

23:28  
Anonymous Anonym said...

Även för mig var det samma sak för mig med första barnet. De tog garantidagar vid första utbetalningen istället för sjukpenningdagar. TROTS att man enligt reglerna INTE kan/får ta ut garantidagarna förrän man tagit de andra. Jag fattar inte att FK lyckas?!?!?!

08:52  
Blogger hanna said...

Anonymous - Visst är jag glad för det, MEN jag har ju rätt till det, så därför blev jag förvånad.

09:24  
Blogger jkl said...

Jag måste haft värsta turen - vi har inte haft något som helst krångel med FK. De har rockat och varit grymt hjälpsamma.

Hörde du det Henke!? ;)

19:51  
Blogger Emelie said...

Ja försäkringskassans system är inte det bästa, men snart går 40-talisterna i pension och då kommer det bli tomt på försäktingskassan som nästan bara består av dessa, haha... Då kan vi snacka röra innan alla "nya" kommit på hur allt funkar. Eller så blir det kanske skit bra?!

20:10  
Anonymous Anonym said...

Vänta bara tills du börjar få brev var och varannan dag om papper du måste skicka in till deras inläsningscentral i Östersund, oavsett om du redan skickat in dem en, två eller tre gånger tidigare. Tror jag har lagt minst en halv dagsersättning bara på porto vid det här laget.

08:29  
Blogger Vi på Kantarellen said...

Detta kallas uttröttningsmetoden. Bara att börja tjafsa alltså.

23:09  
Blogger hanna said...

Förvånad igen. Två dagar tog det. Sen satt resten av cashen på kontot.

09:01  

Skicka en kommentar

<< Home