16 november 2006

Bye bye fula amningsbh!

Från och med idag är jag återigen boss över mina bröst - jag har slutat amma. Det funkar finfint och känns jättebra!
Jag har klurat lite över det där med varför många känner att det är lite sorgligt att sluta amma (den känslan fick jag själv när jag började fundera på att sluta). Många säger att amningen är så himla mysig, att det är sköna stunder med avkoppling och att det är viktigt för anknytningen. Visst säger jag, men jag tror att ledsen-anledning nummer ett är att man inser att man inte längre är självklar som nummer ett i sin kottes liv. Bara ego alltså.
Här har det inte varit speciellt avslappnande de sista två månaderna. Frank sprattlade, flaxade, åmade och testade nya ljud konstant under amningen. Blev mer som en kamp och jag insåg att han inte var så intresserad längre. Så nu är det käk och välling som gäller - och jag kan börja ha amnings-ovänliga kläder igen!

8 Comments:

Blogger Camillas lockar said...

Härligt! Grattis! Eller vad man säger. Ja, vill han hellre ha mat och välling så är det ju bara att tuta och köra. Ut och shoppa amnings-ovänliga kläder! Hihi...

13:47  
Anonymous Anonym said...

Skönt med egna pattar igen!
Kanske shoppa lite kläder i morgon dårå.

18:58  
Blogger Ulla said...

Visst är det lite skönt.

21:52  
Anonymous Anonym said...

Det är nog mer ego att skaffa barn än att amma. Själv ammade jag mitt barn pga just det du skrev om. Myset, närheten, plus att hon faktiskt aldrig blev sjuk, och fortfarande knappt varit sjuk. Pepparpeppar. Ingen direkt ego.
Däremot tror jag många mammor som långtidsammar kanske ammar för att gå ner i vikt och behålla vikten längre. Eller så är det ett av skälen att långtidsamma. Annars tror jag ingen mamma tvingar sitt barn att amma om det inte vill. Alla barn säger väl till när de vill sluta amma. Och vill de inte längre så går det väl inte att tvinga?

11:35  
Anonymous Anonym said...

Igår hörde jag en mamma som hade ammat sitt barn i 1½ år. Ett och ett halvt år!! Crazy! Jag hade nog gjort som du, dessutom så ger välling och gröt och "fast föda" längre mättnadskänsla,,, Kan ju vara nice, i vissa lägen. :)
Shoppa loss!

11:36  
Blogger hanna said...

Anna
Tvinga sitt barn att amma? Jag har fått känslan av att de flesta barn skulle amma till död-dagar om de bara fick?
Jag menade inte att mammor tvingar sina barn att käka bröstmjölk, utan att dom kanske ammar extra länge för att få fortsätta vara nummer ett.
Sen tror jag att din smal-idé kan vara en grej också. Det var det hele.

20:58  
Blogger Yogamamma said...

Skönt! Själv börjar jag precis få det där med amning att funka.Och även om det är mysigt och helt klart det bästa för barnet när det gäller immunförsvaret så kan jag ändå längta efter att ha min kropp helt för mig själv igen

21:00  
Anonymous Anonym said...

Jag tror absolut inte att barn ammar längre än de behöver, av olika skäl. Många barn signalerar själva att de vill sluta amma tidigare än vad mamman tänkt.

Att man känner sig ledsen för att sluta amma kan väl bero på att man klipper av ett intimt och innerligt band - även om det måste klippas kan det ju kännas lite sorgligt. Inget fel med det, som jag ser det!

12:53  

Skicka en kommentar

<< Home