14 mars 2008

Dagens I-landsproblem

Frank har blivit erbjuden ännu en dagisplats i vårt hood. Också typ 3 minuters promenadväg bort.
Det här stället har tre avdelningar, större barngrupper, halvstor gård, men en individuell plan för varje barn, genomtänkt pedagogik och känns lugnt och rofyllt. På det andra har dom fem avdelningar, mer liv och stoj, nyrenoverat, halvstor gård och Frank har två kompisar där redan. Jag har ingen aning om vad vi ska välja - och vi måste ge besked idag.

Nyckelpigan eller Stjärnsmällen, det är frågan?
(Eller ska man låta honom gå kvar där han är?)

8 Comments:

Anonymous Anonym said...

Min spaning när det gäller förskolor är närhet och barngruppen. Trivs barnet i barngruppen och ligger dagis nära hemmet så att logistiken underlättas, är det kalas. Allt kan ändras, slutar någon i personalen försvinner kanske arbetet med individuella utvecklingsplaner, barngrupperna kan öka när den kommunala budgeten förändras etc etc.

Jag skulle välja ett av de dagis som ligger nära er. Välj med magen, vilket känns bäst? Ta det. Har han kompisar på den ena tycker jag det låter som ett bra val.Det är grymt att kunna hjälpas åt med hämtningar!

/jkl

11:12  
Blogger Unknown said...

Oj vad svårt!

Jag gillar när det är mindre barngrupper. Jag tror varje barn får mer individuell tid med "fröknarna" då och att tryggheten blir större.

Men det är som sagt var skitsvårt...

11:45  
Blogger KnåpModern said...

Jag skulle ta det där personalen känns bäst och de verkar ha bra rutiner. Vi var bortskämda med ett jättebra dagis när dottern började i höstas, efter flytten tänkte vi att hur dåligt kan det bli och hamnade sen på ett urdåligt dagis där personalen inte har koll på vad hon gör under dagen, de går inte ut om det är minsta dåligt väder etc. Jag kunde aldrig föreställa mig vilket orosmoment dagis är när det inte känns tryggt. Så prio ett är att personalen är bra och sätter barnen i första rummet (!) och att man kan ha en bra kommunikation med dem, resten går att lösa.

14:21  
Blogger Kajsa said...

Tror också att det är viktigast hur stämning är på dagiset. Mindre grupper tycker jag är viktigt, och otroligt bra om det finns en uttalad pedagogik, så det inte riskerar att hänga på vilka som jobbar. Om någon bra slutar, blir det bara barnpassning då? Nej, pedagogisk tanke och uttalat arbetssätt tror jag är viktigt och ger också engagerad och kunnig personal.

15:01  
Blogger Henke said...

Nyckelpigan gick jag på när jag var liten.

16:14  
Blogger maria said...

jag skulle välja färre avdeln. och bra pedagoger! Kompisar får han ju nya, så liten ännu... Gården ska kännas bra förstås. Good luck! M

17:26  
Anonymous Anonym said...

Antar att ni vid det här laget fattat ert beslut. Ni ska se att valet blir rätt, det är jag säker på. :)

19:43  
Anonymous Anonym said...

Jag antar också att min kommentar kommer i senaste laget. Men det närmast er, självklart. Det enda mer positiva med det gamla är ju två kompisar - och en 2-åring fixar så fort nya sådana att jag absolut inte tror det spelar någon roll, åtminstone inte efter någon månad eller två.

det andra dagiset hade fler fördelar tycker jag det verkar som: bättre pedagogik, närmare er, lugnt och rofyllt o.s.v. Nä, ingen tvekan. fast jag tvekade ju som bara den, så visst är jag medveten om att så enkelt är det faktiskt inte ;)...

20:28  

Skicka en kommentar

<< Home