22 oktober 2009

Nu går det utför

Jag vägde mig häromdagen och nu i vecka 30 har jag gått upp 5,5 kg. Hade förväntat mig mer och blev positivt överraskad. Och ju mer jag tänker på det så känns det ju hur cool som helst. Lägger jag på mig ett kilo i veckan framöver så landar jag ju ändå "bara" på typ 15 kg plus. Och det känns verkligen rimligt. Alltså blev det plötsligt fritt fram för fikabröd, godis och kvällsmackor.

Att jag nyss läste att det man behöver käka extra för att man har en bulle på tillväxt motsvarar ungefär en banan om dagen - det väljer jag att ignorera.

8 Comments:

Anonymous Sofia OO said...

Vill bara berätta att jag med andra barnet hade en viktökning om 27,5 kilo. En viktökning på 50%. Så heja!!

08:42  
Anonymous Emma (Tri) said...

Jag har nu i vecka 27 gått upp sisådär 6-7 kg. Känns inte heller orimligt, förra gången landade jag på 9-10 kg men gissar att det blir mer denna gång. Ska dock försöka hålla mig till högst 12 kg, mest för att jag är för lat för att ha vikt till övers som sedan måste tränas/ätas bort :). Äter dock bullar och kakor och smörgåsar för fullt och tycker det låter snålt med en extra banan per dag. Då känns det som om man hade gått ner i vikt...

10:05  
Anonymous Jenny said...

Haha, jag gick upp 25 kilo under båda graviditetena. Jag ignorerade det där med en banan om dagen och gick in för en kladdkaka om dagen. Typ.

:-)

KRAM

18:42  
Anonymous Lykke said...

Gör du rätt i....bananbakelser, skumbananer både med o utan chokladöverdrag. Jösses, listan kan bli lång. Huvudsaken är att du o kinesen mår bra. Kram
:-)

19:51  
Anonymous Skolfröken said...

Haha, jag låtsades inte heller om det där med bananen- skyllde allt på bebisen. "Bebisen VILL ha wienerbröd", "Jamen nu vill bebisen faktiskt HA stuvade makaroner igen". Jag hade inte gått upp bara 5 kilo i vecka 30 kan jag säga :-)

20:00  
Blogger havsluft said...

Jag lyckades gå upp hela 47 kg. under min första graviditet :) Det roligaste var att jag har nog aldrig känt mig så liten och pluttig som jag gjorde undertiden!
Jag ville gärna sitta i min sambos knä (jag blev tokkär i honom på nytt under graviditeten) och saken är den att han är ingen stor människa, så det var faktiskt ganska synd om honom när slog mig ner i hans pyttelilla knä :)

19:07  
Anonymous Camillas lockar said...

5,5?! Underbart...! Ät allt du vill :-)

20:29  
Blogger Tove Kungsholmen said...

Jag gick sammanlagt upp 9 kg. Typ världsklass på det. Nackdelen nu är att efter fem dagar har jag tappat två av dem. Inte världsklass.

21:40  

Skicka en kommentar

<< Home