10 mars 2007

En jäkligt kass sak med att ha barn

Livet är i de allra flesta fall ännu bättre sen Frank kom. Men det finns en sak som suger. Det är att tiden jag spenderar med Lars har blivit väldigt mycket mindre. Numera är det mycket pusslande som gör att vi passerar varandra i dörren. Den ena är vaken, den andra sover ikapp. Den ena är ute med kompisar, den andra hänger med Frank.

Jag saknar verkligen våra spontanmiddagar på stan som plötsligt övergick i partaj. Eller att se en bioannons och att en timme senare sitta i biosalongen tillsammans. Eller att ta en långpromenad hand i hand. Eller att stanna hemma en hel söndag. Sova länge, käka frukost medans vi läser varenda ord i DN och sen sova lite till.

Missförstå mig rätt. Vi gör ju alla dom där sakerna nu med. Men det krävs lite mer planering och framförhållning. Och Frank är verkligen the best. Det bästa jag gjort. Jag blir varm i hela kroppen när jag tittar på honom. Men det här med mindre tid tillsammans med Lars är verkligen bajs.

7 Comments:

Anonymous Anonym said...

Ja du är inte ensam om den känslan i alla fall. Tänk positivt. Ni verkar ha en himla tur med barnvakt. Vi får aldrig barnvakt, bara om det är för viktiga saker som tex att äta middag med makens jobb... Vi har inte varit ensamma mer än två gånger på 3 år.

10:31  
Blogger Kajsa said...

Håller med! Vi är ganska bra på att ta tid för oss själva, men tid ihop - vad är det?? :-(

Funderar på att skaffa barnvakt och ta in en helkväll på Rival eller nåt, men som sagt, hur spontant är det? Vi kanske är osams eller sjuka just den dagen..

11:31  
Blogger sugplopp said...

Samma här. Vi jobbar dessutom oregelbundet - helger - och kan inte jobba samma helger eftersom dagis inte är igång då. Det gör att vi har en helg tillsammans var femte vecka.

11:37  
Blogger Camillas lockar said...

Jag är på, jag med. Det suger hårt. Eller det suger fett, som bonusdottern säger. Vågar inte tänka på hur det blir sen när man jobbar heltid bägge två och ska hämta barnet (barnen? :-D) på dagis...

21:22  
Blogger hanna said...

Skönt att veta att vi är fler. Men trist att det är så här. Vi kanske ska vakta varandras barn?! :D

11:47  
Blogger Unknown said...

Jag skriver under. Vi har helt sjukt lite tid tillsammans maken och jag. Vi har nästan inga barnvakter att anlita och därmed blir våra chanser att komma iväg ganska begränsade. Skittrist!

16:53  
Anonymous Anonym said...

Du skriver på bra Hanna!! Vi som ändå har chans att få barnvakt rätt ofta och ändå så räcker inte tiden till att verkligen vara tillsammans! Alltid så mycket som ska fixas och göras! Har prioriterat egentid mest nu under detta år (för att överleva ) men borde kanske börja prioritera om för förhållandets skull... :-(

23:48  

Skicka en kommentar

<< Home