31 mars 2006

Splendid Remake

Efter tips från Anna & Mel E smet jag och Zandra tidigt från jobbet idag för att vara med i projektet Splendid Remake. Tess har köpt restlagret från en dambutik på Östermalm. Idag sålde hon de kvarvarande prylarna för 10 kronor styck och en catch - en tredjedel av det man köpte skall återlämnas - omgjort! I slutet av maj kommer Tess att sälja de redesignade kläderna på Street och alla kreatörer får del i försäljningen.

Här är mina kap. Före den 15:e maj skall detta resultera i tre helt omdesignade plagg. Just nu har jag ingen aning om vad det kommer att bli. Men jag lovar förstås att rapportera hur det går!

30 mars 2006

Brand new

Ikväll har Venke och jag käkat sushi, snackat skit och gett hennes blogg en makeover. Skitnajs om jag får säga det själv!

Ribbing igen

Nu börjar jag undra om DN har tagit in nån hårding som vickar för Ribbing. Jag skrev ju om henne för ett tag sen och nu har hon klämt ur sig ännu ett lysande svar. Hon är ju verkligen sjukt bra!
Läs hennes svar om etikett och frågor om graviditet här.

Dagens viktigaste pressmeddelande

Vem orkar engagera sig i vem som blev ny ärkebiskop när förra årets namnstatistik för Stockholm är klar?

---

Pressmeddelande 2006-03-30
HUR GÅR DET FÖR ESTER OCH ANDRA NAMNSDAGSNAMN I STOCKHOLM?


Morgondagens namnsdagsnamn Ester har inte använts särskilt ofta i Stockholm de senaste 75 åren. De sista 5 åren har namnet växt snabbt och är nu ett av de 100 vanligaste att ge barn.

Populäraste namn att ge barnen 2005 var Ella och Alexander. Vanligaste tilltalsnamnen är Lars respektive Anna. Det namn som vuxit snabbast 2005 är Darin. Kommande namn kan bli Svea, Dagmar och Dagny som bärs av mångas stockholmare som är födda 1910-29.

USK, som arbetar med statistik om Stockholm och stockholmarna, har tagit fram statistik och diagram över namnsdagsnamnen och andra namns utveckling i Stockholm. Här kan du se hur namnens popularitet förändrats under de senaste 75 åren.

Kanske kan vi därmed hjälpa alla de blivande stockholmsföräldrar som funderar över barnets namn.

Vanligaste flicknamn 2005
www.usk.stockholm.se/namn/flicknamn.html

Vanligaste pojknamn 2005
www.usk.stockholm.se/namn/pojknamn.html

Vanligaste tilltalsnamn i hela befolkningen
www.usk.stockholm.se/namn/namnbef.html

Vanligaste efternamn
www.usk.stockholm.se/namn/efternamn.html

Vanligaste tilltalsnamn + efternamn
www.usk.stockholm.se/namn/personnamn.html

Snabbväxande namn
www.usk.stockholm.se/namn/trend.html

Kommande namn?
www.usk.stockholm.se/namn/kommandenamn.html

Lista på namn ordnade alfabetiskt
www.usk.stockholm.se/namn/namnalfabet.html

Lista på alla namnsdagar
www.usk.stockholm.se/namn/namnsdagarlista.htm...

Se diagram över Esters utveckling i Stockholm
www.usk.stockholm.se/namn/namnsdagar.asp

Läs mer statistik om Stockholm på USK:s webbplats
www.stockholm.se/usk

Krull-rapport!

Fan vad det är najs att få vår- och varmkorvsrapporter via MMS ända från Toronto. Sjukt att ni hinner tänka på oss härhemma, men det värmer i hjärtat ska ni veta! Puss på er darlings! Vi saknar er!

Löpande reserapportering och bilder hittar du här!

Bettingen är i full gång

Att gissa på kön är för enkelt. Därför har mina kollegor dragit igång bettingen kring Frallans födelsevikt. 20 pix i insats och den som kommer närmast vinner potten. Än sålänge ser det ut såhär:

Zandra: 3800
Hanna: 3420
Micke: 3120
Solis: 3550
Susanne: 3585
Henke: 3758

Själv hoppas jag att Micke vinner!

29 mars 2006

En helt vanlig onsdag i mars

Dagens bästa
- Jag fick kramas med världens bästa Ullis!
- Deklarationen trillade ner i lådan och jag får tillbaka ett gäng tusingar!
- Lunch med gravvosarna, så glad att jag har er!
- Jobbade bara halvdag. Känner att kroppen gillar det.

Dagens sämsta
- En kass och trist föreläsning om förlossning på KS.
- Regn.
- Folk som tar flera dagar på sig att svara på mail.
- Bilder från fotografen där jag ser ut som en jättekvinna bredvid Lars.

Hela familjen


Foto: Johanna Hanno.

Det här med att röka eller inte

På den gamla goda tiden, ff (före frallan), var jag en sån som blossade när jag fick ett glas vin eller en öl i näven. Just därför har det inte varit några som helst problem för mig att inte röka - det har ju inte varit några galna röjarskivor på ett tag.
Däremot så har jag lite folk runtomkring mig som utan att varit på tjocken har lagt ner rökandet. Helt för sin egen skull - och DET är jag så sjukt imponerad av. Ni vet vilka ni är och jag vet att det är några till på gång.

Vill bara säga att jag tycker att ni är grymma!

28 mars 2006

Grundsnygg

Var hos Zandra och styrde upp min sorgliga uppsyn idag. Så nu är jag alldeles vårigt snyggröd och nyklippt. Bild i mobloggen -->

Avdelningen babysaker vi inte kommer att köpa

Man springer på en hel del knasigheter nu när man ska införskaffa alla babyprylar. Vad sägs den här? TummyTub, en badbalja som ska påminna bebisen om livmodern och vara bra mot kolik.
Ser inte jätteskönt ut och så borde väl en 29-kronors papperskorg från IKEA funka lika bra. Eller? Fler livsnödvändiga saker jag hittade hos Bosieboo: Den bärbara toaringen eller Bapper, en förvaringspryttel att hänga i taket för överkomliga 495 kronor.

Gravidchock

Läste klart Belinda Olssons Gravidchock! Reporter erkänner igår kväll. Väldigt lättläst och lättsmält men inte speciellt trovärdig. Kanske höll jag intresset uppe lite längre eftersom den handlar om gravida Agata som jobbar på en kvällstidning. Hög igenkänningsfaktor alltså. Fast där slutar likheterna. Jag gillar inte Agata, tycker att karaktären är osympatisk och tror att det är väldigt få som känner igen sig i hennes tänk. Men den funkar att läsa istället för en Hänt Extra på tåget mellan Stockholm och Göteborg. Ungefär så.

Skulle man mot förmodan tycka att Agata är en cool tjej så finns hennes blogg här. Ungefär lika upphetsande som boken. Fast sämre språk.

Kärlek i en liten ask

Små presentaskar med blingbling i all ära, men det här är också riktigt bra! Hos Box Experience kan man köpa presentkort på en upplevelse som levereras i en snygg ask.

Lars fick en i 30-årspresent - den innehöll en kortlek och ett presentkort på en pokerkväll med middag på Casino Cosmopol. I helgen fick Tompa en ask med ett presentkort på en folkracedag och med i asken fanns en engångskamera att föreviga det hela med. Mycket uppskattat och ett riktigt bra presenttips. Skicka någon på en tur med RIB-båt, en privatlektion med en kock, en tur med en personal shopper och en makeover, öl- och ostprovning eller en kurs i homestyling kanske?

Om någon är sugen på att förgylla min dag så känner jag att en SPA-dag hade suttit fint!

27 mars 2006

Carola igen

Åh, vad jag njuter av sånt här. Spontan-missionerande måste kanske bli dagens ord! Jo. Så blir det.

Ny mellantid

Du har gått 239 fulla dagar av 280.
Du är i vecka 35 av 40.
Du har gått 34 fulla veckor och 1 full dag (v34+1).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden.
Beräknad förlossning: Sön 7 maj 2006 ( 41 dagar kvar till förlossning).

Barnet är nu cirka 44 cm långt och väger 2,5 kg. Fingernaglarna har vuxit ut helt och barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar.

Själv mår jag fortfarande oförskämt bra. Sover hårt och stilla och är jäkligt stel när jag vaknar på mornarna. Annars är det rätt skönt att magen har sjunkit lite, det gör att jag inte behöver springa på toa lika ofta och så finns det plötsligt plats för mina organ och lite mer mat igen.

Sådärja

Nu finns även jag som en nål i Stockholmsgyttret på
bloggkartan.se
.

Helgens bravader tar ut sin rätt

Idag är jag trött. Två partaj och omställningen till sommartid har satt sina spår. Kanske gårdagens matintag kan ha med saken att göra också. Vad vet jag? Däremot så vet jag att jag ska jag krascha tidigt tidigt ikväll.
Däremot så är jag väldigt chicksig (hur man nu stavar till det?) idag. Fick nog av mina fula urtvättade gravvojeans i lördags och gick och shoppade två par gravvo-stuprör på Lindex. Grymt sköna, snygga och billiga - tips till alla er ruvare därute. Dessutom blev det ett par gröna stövlar att stoppa ner stuprören i. Lite för hög klack för att vara gravvohälsosamma, men det funkar sålänge jag inte ger mig ut på några långpromenader! Hittar ingen bild på brallorna, men stövlarna kapade jag från Wedins sajt.

26 mars 2006

Stor dag

Separata källor meddelade under söndagen att man nu med all säkerhet kan säga att våren är här. TJOHOOO!

Själv ligger jag på soffan och försöker smälta en Berns-brunch innan det är dags att ge sig på Grill-buffén kl 18. Hur ska det gå?

24 mars 2006

Alltså...

...idag är en sån härlig dag att jag knappt vet var jag ska göra av mig själv. Kan knappt sitta stilla! Vaknade och var på så grymt humör. Sladdade på mattorna och pussade på min snygga man.
Sol, lön och fredag - på en och samma gång liksom! Soft dag på jobbet också, men jag planerar att smita härifrån tidigt. Hittade ett par solbrillor igår som passar pefekt att inviga en dag som denna. Sugen på att shoppa överhuvudtaget faktiskt...

23 mars 2006

Nu ska dom sättas dit!

Om mäklarfusket på Insider nu. Riktigt bra att någon granskar träsket med mäklarskurkar. Vi råkade ju på en när Lars gamla lägenhet skulle säljas - och insåg att det är väldigt lite man kan göra om man är missnöjd. Man är helt i deras våld. Hoppas att det här drar igång en debatt som ändrar på det ruttna i branschen.

Dagens shoppingtips

IKEA, torsdag kväll, dagen före löning. Tomt i gångarna, lugn, trevlig personal och massor av bord att välja på i restaurangen. Hur skönt som helst! Jag har knallat omkring och babblat, fnissat och haft värsta myskvällen med Zandra och Maria. Inte så mycket shopping, men viktiga diskussioner om att sova med den man tycker om, husköp, organisering och kids.

Och japp - självklart kom jag hem med den obligatoriska påsen med värmeljus!

22 mars 2006

Jag har världens bästa brorsa!

Idag när jag kom hem låg en paketavi på hallmattan. Läste nyfiket, men blev inte klokare. Under innehåll stod det bara "surprise". Nu har jag varit och hämtat paketet och knallar stolt omkring i mina alldeles nya råsnygga Wallabees. Tusen miljoner tack Freddan, du är världsbäst!

Vilken skit

Jag vann ju en prenumeration på Hänt Extra för nån månad sen. Tänkte inte så mycket på det (det var ju gratis), ingen favorittidning, skvaller som skvaller liksom. Har tidigare läst den nång gång ibland hos frissan eller hos nån kompis. Då har jag mest tyckt att det varit elakt/roligt förtal/skvaller. Men nu när den ramlar ner i brevlådan en gång i veckan så måste jag bara säga - vilken jävla skit!
Gamla torra nyheter, upprepningar och risiga försök att göra sensationsstorys. Jag kan ändå uppskatta lite schysst skvaller, men det här skulle inte ens min gamla mormor ha gillat!

21 mars 2006

V för VILL SE!

Såg just ett reportage på Strössel om "V for Vendetta". Den känns som en riktig Hanna-film och jag blev så sugen på att se den nu!

Att Natalie Portman kör den råsnygga rakade looken gör ju inte saken sämre! Är riktigt sugen på kort hår nu, men att ha ett ärthuvud på en barbamammakropp känns sådär...

Framtida Frallo-projekt?

Jätterolig idé - och säkert kommer lilla Olivia Juliana att tycka att det är grymt coolt att kolla på bilderna när hon blir stor. Men frågan är om man orkar fota sin lilla bebis varje dag?


Resten av bilderna på Olivia Juliana finns här.

Tips från Zvammel.

20 mars 2006

Den här skulle man ha hittat lite tidigare...

48 dagar kvar och NU sprang jag på en sajt som fick shopparen i mig att vakna! Det är ju inte så att det myllrar av coola gravvo-kläder därute, men på NOM hittade jag en hel hög prylar som gärna skulle få bo i min garderob.



Jag får löka omkring i mina urtvättade baggy HM-brallor, men ni som har en bit kvar borde verkligen kolla in deras prylar!

Via Anna & Mel.

19 mars 2006

Att boa

Veckans projekt har varit att sy ett nytt överdrag till babysitter-skelettet. Nu funderar jag på om jag ska köra vidare på präktiga morsan-stilen och börja sy på ett babynest - eftersom överdraget till babysittern är klart och blev ganska okej. Inte hundraprocentig passform, men jag tror att Frallot blir nöjd. Funkar fint med en powerpuffbrutta iallfall.



Fler saker på boa-önskelistan:
- Att sy påslakan till spjälsängen med tyg som matchar ett kuddfodral vi köpt.
- Att sticka en tröja och en hätta i gult och brunt.
- Att göra en mobil att ha ovanför spjälsängen.
- Sy ett blöjbytarunderlägg till skötväskan.

Får väl se hur långt den här pysselviljan håller i sig...

Fel låt vann

Yep. Idag är jag schlagerbitter. Var ju på plats i Globen igår och hoppades in i det längsta att få slippa se Carola ta hem segern. Men närå. Det gick ju åt skogen. Egentligen är det ju inte så jäkla viktigt, men när jag läser sånt här så blir jag så lack. Hur kan nån gilla henne?

Dagen har iallafall varit skön. Vi vaknade som vanligt före åtta och har därför hunnit en del. Snön övergick i sol, så Maria, Venke och jag knallade runt Hornstull, kollade in Street och hamnade tillslut på Dello Sport. Soft.

18 mars 2006

Blir det tittarrekord?

Läser i dagens DN att Morrissey ska spela i Bingolotto den 9 april. Enbart för att förekomma i så "cheesy" sammanhang som möjligt. Hahaha, jag gillar vitsiga killar!


Bild från http://www.matthewandrews.co.uk/.

15 mars 2006

Bitter? Inte jag inte...

Jag kanske är ond. Men det här är bland det roligaste jag läst på länge. Stackars lilla tös.

Ribbing ryter till

Säga vad man vill om relevansen av stärkta servetter, bordsplaceringar, klädkoder och annat - men idag är Ribbing min idol. Kolla in den här sågningen. Klockrent!

Via Mats Strandberg.

Svunna tider

Satt på bussen i morse när en äldre dam satte sig bredvid mig. Så kände jag en doft från förr. Söt och sliskig. Ganska kvalmig. Ändå blev jag helt varm i magen, för plötsligt var jag tillbaka i den långa korridoren i Rekarneskolan 1992. Danne spelade gitarr på håltimmarna, jag tjuvrökte i ljusgården, vi spanade på treorna och skrev sjuka dagböcker i biblioteket. Jag längtade efter en riktig kille och snackade alltid om helgens fester med shots och karaoke.
Folk jag inte ägnat en tanke på många år ploppade upp i huvudet. Lotta, Pudel, Trasan, Anna J, Grudiz, Gunnila. Banankola och baguetter med senap.

Allt detta bara för att damen ifråga använde Lou lou. Hahaha! Jag älskar doftminnen.

13 mars 2006

Försten ut!

Första bruttan i "min" tråd på Familjeliv klämde ut sin bebis inatt. Så nu jädrar känns det att det börjar närma sig!

Själv kliver jag in i vecka 33 idag. Det börjar bli dags att öva profylaxandning och avslappning från yogan en stund varje dag. Nu står även babyskyddet redo i hallen, men jag har sjukt svårt att se framför mig att våran Fralla ska sitta i den snart! Tjoho!

12 mars 2006

Borta

Nu sitter dom på flyget och kommer inte hem förräns den 19:e juli. Bara 4 månader, ändå känns det som en hel evighet. Kom på att jag glömde säga till er att ta hand om varann och vara rädda om er.



Fan. Jag saknar er redan!

11 mars 2006

Göteborg

Mad Max-Pontare i silverkostym (och hur många låtar fick den där långhåriga snubben med egentligen?), segrockig blek Laila, och så...muschen själv, Günther. Vad säger man?
Sen en orientalisk mc-brud, svagsjungande mesig gay-publik-flörtar-kille med Erasuredrömmar, ett gäng övervintrade hillbillie-töntar, svulstiga dansbands-Björn och så en väldigt blå stormvinds-Carola.

Okej. Jag vet att jag kan stänga av tvn när jag vill (skyller på att jag rensar garderoben och har det på i bakgrunden), men nej, det här var fan det sämsta. Men rösta på vad som helst. Bara inte Carola. Hon ger mig onda rysningar på ryggen. Jag säger som Mats - vill se hennes kaxiga blick när hon får reda på att hon inte går vidare.

Update: Men vafaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan.

Som på räls

Lars är ute med Railway drunks. Kvällens projekt är blå linjen från Akalla. Konceptet innebär att man går av på varje station på väg in mot stan och tar en öl på en av de lokala krogarna. Fick nyss ett sms som löd:
"Husby nu, redan lite påverkad. Men det gör inget för jag ajälskar dig! :)"

Notera att Husby är stationen efter Akalla, där linjen börjar.

Vafaaaan

Bloggen har varit nere i två dagar. Bara sådär. Bloggers support-team skickar länkar till hur man startar en blogg när man försöker få hjälp. Stort tack för det. Nu hoppas jag att jag har löst det på egen hand!

Update: JAAAAAAA! Bra kvinna reder sig själv! (Men fråga inte hur jag gjorde).

09 mars 2006

Morr

Min mamma är i Stockholm idag, men vi hinner inte ses. Lack.

08 mars 2006

När saker är både fantastiska och åt helvete

Nu är det klart. Det blir inget kramkalas med Sofia i slutet av mars. Hon har fått ett års kontrakt på Soneva Fushi Resort på Maldiverna av alla ställen. Helt sjukt! Samtidigt som jag är asledsen, hade ju hoppats på att äntligen få ses, så är jag så jäkla glad. Vet ju att Svedala är alldeles för litet för unga fröken Hedman!


Kunfunadhoo Island ser helt okej ut! Foto: Six Senses

07 mars 2006

Äntligen!

Mycket bebisar nu...men äntligen har Isa uppdaterat och berättat vad som hände när Theo kom ut. Vilken pärs. Otroligt skönt att det gick så bra!

06 mars 2006

MYYYS

Åhhhhhh! Jag sitter här och är riktigt grön av avund. Inte nog med att Ena & Dreus fick sin bebbe häromdagen, Jeroen mailade nyss den här bilden på en liten liten Henny. Inte lite söt tös heller! Stort stort grattis J & C!

Åh vad jag längtar nu. 62 dagar känns som en oändlighet!

05 mars 2006

Första föräldraträffen

Har ju glömt berätta. Vi var på vår första föräldraträff i fredags!

Jag har ju varit lite skeptisk, bl a med tanke på ansamlingen galningarFamiljeliv. Är faktiskt lite förvånad, men alla verkade jätteschyssta och normala! Haha! Kanske är det min inställning det är fel på? Hursomhelst så var det jätteintressant. Vi pratade om smärtlindring, förlossningsförlopp och hur det hela kan starta. Barnmorskan Ulla visade hur allt går till med sin knallröda virkade livmoder.

Enda gången det blev sjukt var när Ulla skulle gå ronden och vi skulle fika tillsammans i ett litet rum. Tystnaden var kompakt rätt länge (trots att lappar med samtalsämnen var utplacerade - herregud) men några trevande frågor om vilken barnvagn man skulle köpa och om man visste vilket kön bebisen har dök upp och då gick det bättre. Nästa träff är på fredag, så jag rapporterar vidare.

I morgon går jag in i vecka 32. Bara 8 veckor kvar, men det känns verkligen oändligt långt ändå! När vi var på check hos Ulla efter föräldrakursen fick vi veta att Frallan har vänt på sig och ligger redo med huvudet neråt, så det hela fortlöper som det ska. Hjärtljudet låg på 132 slag i minuten och blodtryck och blodvärden var bra. Och visst är h*n större och starkare. Ligger i soffan nu och hela magen kränger i sidled från och till!

Så tillsist måste jag ju gratta Ena & Dreus! I går morse kom deras bebis till världen. Det blev en ganska stor kille på strax över 4 kg som anlände med viss dramatik (allt enligt en kort sms-rapport). Hur häftigt som helst! GRATTIS!

04 mars 2006

Karlskrona

Mein gott. Trodde aldrig att jag skulle säga det här högt. Men jag hejade på Patrik Isaksson. Hahahaha!

02 mars 2006

Varm

Ja, jag vet inte riktigt hur jag ska förklara. Men varm är nog rätt ord. Det var så jag kände mig när jag flöt med massan ut ur Globen i går kväll. Efter ett halvsegt mittparti dansade jag som en galning till resten av konserten. Toklycklig! BARA gamla sköna kärlekar. Kan bara konstatera att gubbarna kan än och att man borde ordinera konserter åt ledsna människor.



Fler suddiga bilder från konserten finns i galleriet --->

01 mars 2006

Dags för Depeche

Nu är det nära! Jag sitter på bussen på väg mot Globen. Laddad! Det ryktas att bandet har snöat in i Norge, men att dom är på g...

Hallelulja vilken dag!

Vaknade till klockradion, låg kvar i sängen och degade en halvtimme extra, fick god frulle och en stunds häng med Kungsholmens snyggaste. Var tiidigt inne på jobbet, skön förmiddag med lagom mycket jobb, glatt samtal från pappsen, snart buffélunch med en efterlängtad Sofie, kort jobbeftermiddag, pakethämtning på bussgods och lokala paketnasaren, sen ett gravvoyogapass innan det är dags att ta sig mot Globen och den sjukt efterlängtade Depechekonserten.

Hade jag bara sluppit snön som vräker ner hade det varit top notch. Kanske i morgon!